Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Η Ελλάδα σβήνει βήμα βήμα… Με 600 εμπειρογνώμονες ενισχύει η Frontex την Ελλάδα

frontex-Ellada-TELOS
Η Ελληνική Κυβέρνηση Παραδίδει στα αφεντικά της και τα σύνορα της χώρας…


Επίσημα για προστασία (υποτίθεται), ανεπίσημα για να μπαίνουν ολοένα και περισσότεροι λαθραίοι στη χώρας μας, όπως επιβάλει η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Τη διάθεση 600 εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν σε θέματα ελέγχου εξωτερικών συνόρων και διαχείρισης – καταγραφής των εισερχομένων μεταναστών και προσφύγων, γνωστοποίησε ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί, στον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτο Φιλιππάκο, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.


Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης αποτέλεσε η πρόσκληση που απηύθυνε η Frontex στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάθεση συνολικά 775 συνοριοφυλάκων στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ένωσης (κυρίως στην Ελλάδα και την Ιταλία) για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών στη Μεσόγειο.


Οι 600 εμπειρογνώμονες οι οποίοι θα διατεθούν από τη Frontex θα αξιοποιηθούν σε θέματα ελέγχου εξωτερικών συνόρων και διαχείρισης – καταγραφής των εισερχομένων προσφύγων και μεταναστών.


Ο κ. Φιλιππάκος ευχαρίστησε τον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex για τη συνεργασία και τόνισε στάθηκε στην ανάγκη αυξημένου συντονισμού των δράσεων, τόσο σε θέματα ελέγχου των εξωτερικών συνόρων όσο και σε θέματα διαχείρισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.


Ο κ. Λεζερί από την πλευρά του έκανε λόγο για ιστορική στιγμή, καθώς για πρώτη φορά, από συστάσεως του οργανισμού, διατίθεται ενίσχυση αυτού του μεγέθους σε ανθρώπινο δυναμικό.


Επιπλέον, ευχαρίστησε με τη σειρά του την Ελλάδα για τα υψηλά επίπεδα συνεργασίας και επαλήθευσε την ανάγκη συντονισμού δράσεων και επιχειρήσεων σε νέα βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: