Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί δεν υπήρχε ελληνική σημαία στην συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν;

tsipras1_2
Εντύπωση προκάλεσαν σε πολλούς οι φωτογραφίες από τη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν που δείχνουν τον Έλληνα πρωθυπουργό με τον Τούρκο πρόεδρο, μιας και απ' όλες τις φωτογραφίες λείπει η ελληνική σημαία.


Πίσω από τους αρχηγούς υπάρχουν 2 σημαίες της Τουρκίας αντί για μια ελληνική και μια τουρκική, όπως θα περίμενε κανείς...
Η ελληνική σημαία, μαζί με την τουρκική υπάρχει στο τραπεζάκι της συνάντησης.


Αντίστοιχες φωτογραφίες, όπως θα δείτε παρακάτω, είχαμε και στις συναντήσεις, που είχε ο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο, τόσο με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα όσο και με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, αλλά και με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.


Γιατί συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο Τhepressroom.gr όσον αφορά στις σημαίες που τοποθετούνται πίσω από δύο αξιωματούχους που συναντώνται σε ουδέτερο έδαφος υπάρχει μία αμφισβητούμενη ερμηνεία του πρωτοκόλλου.


Σε γενικές γραμμές η διπλωματική αβροφροσύνη τοποθετεί και τις δύο σημαίες των κρατών που εκπροσωπούν οι δύο αξιωματούχοι ακόμη κι αν δεν είναι του ομοίου βαθμού. 


Δηλαδή αν πρόκειται για συνάντηση ενός πρωθυπουργού με έναν υπουργό Εξωτερικών.


Όμως στα διπλωματικά εγχειρίδια υπάρχει μία αμφισβητούμενη ερμηνεία που δίνει τη δυνατότητα στον υψηλότερο βαθμό, ήτοι για παράδειγμα σε έναν πρόεδρο όταν συναντάται με έναν πρωθυπουργό να έχει και τις δύο σημαίες!!

Όμως, όπως μας είπαν δύο διπλωμάτες οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε νευραλγικά διπλωματικά πόστα για τη χώρα μας, στους ιδίους δεν έχει συμβεί ποτέ, να μην υπάρχει ελληνική σημαία σε συνάντηση αξιωματούχων, ακόμη και σε ουδέτερο έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: