Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΠΛΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ!

copyright_aabadoluajansi_2015_20150606121943
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το αίτημα της αποστολής μεγάλων ποσοτήτων όπλων προς τους τουρκόφωνους των Βαλκανίων, πρόβαλλαν σε Τούρκους επιχειρηματίες και όχι μόνο εκπρόσωποι τουρκόφωνων μειονοτήτων των Βαλκανίων στο μεγάλο Bussinnes Forum που γίνεται αυτές τις μέρες στην πόλη Prizren του Κοσσυφοπέδιου, όπου υπάρχει και αξιοσημείωτη τουρκόφωνη μειονότητα.


Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας, Hürriyet, (Balkanalar silah istiyor), στην εμπορική έκθεση που γίνεται αυτές τις μέρες στην πόλη Prizren του Κοσσυφοπεδίου πήραν μέρος σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες από την Τουρκία, όπως ο υπουργός υπεύθυνος για τις ιδιωτικοποιήσεις της τουρκικής κυβέρνηση, Abdullah Erkan, ο πρόεδρος των επιχειρηματιών του Μπόντρουμ, Sevinç Göksel, ο πρόεδρος των Μουσουλμάνων επιχειρηματιών της περιοχής του Αιγαίου της Τουρκίας, Derya Kürkçüoğlu, ο οποίος διευθύνει και βιομηχανία παραγωγής ελαφρών όπλων και πολλοί άλλοι.

bts-6-l

Μιλώντας στα τουρκικά ΜΜΕ, ο Derya Kürkçüoğlu αποκάλυψε ότι σε επαφές που είχε με εκπροσώπους των τουρκόφωνων μουσουλμανικών μειονοτήτων των Βαλκανίων, του τέθηκε έντονο το αίτημα να τους προμηθεύσει η Τουρκία με μεγάλες ποσότητες όπλων εν όψει σημαντικών μελλοντικών εξελίξεων!!!

Μάλιστα αποκάλυψε ότι τα αιτήματα φτάνουν σε πρώτη φάση συνολικά τις 48 χιλιάδες όπλα. Ο Derya Kürkçüoğlu ανέφερε ότι θα μεταβιβάσει το αίτημα αυτό στην τουρκική κυβέρνηση.

Το αίτημα αυτό σίγουρα δείχνει αν μη τι άλλο ότι οι τουρκόφωνοι των Βαλκανίων οργανώνονται συνεχώς υπό την άμεση καθοδήγηση της Άγκυρας, η οποία επεκτείνει όλο και πιο πολύ το δίχτυο επιρροής της στην άκρως ευαίσθητη αυτή περιοχή που μας αφορά άμεσα.
Τι παιχνίδια παίζονται στα βόρεια σύνορα μας ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: