Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Αποκάλυψη στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Κωδικός «Νότιο Βέλος» - Το τουρκικό σχέδιο εισβολής στο νότιο Εβρο την βραδιά του πραξικοπήματος

265_diafimisi
Στην «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα ένα μεγάλο αφιέρωμα για το πώς οι Τούρκοι πραξικοπηματίες σχεδίαζαν να εισβάλλουν στον Έβρο, από το νότιο τμήμα, σε μια «επικαιροποιημένη» έκδοση του σχεδίου «Βαριοπούλα».


Mια μεγάλη αποκάλυψη με ονόματα, μονάδες και λοιπά ντοκουμέντα για ένα σχέδιο που είχε ετοιμαστεί και "πάγωσε" λίγο πριν εκδηλωθεί.

Ακόμη περιγράφεται η ελληνική αμυντική διάταξη του Έβρου και πόσο αυτή μπορεί να αναχαιτίσει τις μονάδες της 1ης τουρκικής Στρατιάς. 

Πιο συγκεκριμένα διαβάστε στην «Σ» που κυκλοφορεί:
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 15ης ΙΟΥΛΙΟΥ
Κωδικός: «Νότιο Βέλος»
Το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία στάθηκε αιτία για να έρθει στη δημοσιότητα ένα νέο σχέδιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για εισβολή στον Έβρο.
Πρόκειται για μια παραλλαγή του γνωστού σχεδίου «Βαριοπούλα» του 2002-2003, το οποίο, όπως ομολόγησαν Τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν μετά την καταστολή του πραξικοπήματος, είχε επικαιροποιηθεί και ήταν έτοιμο για εφαρμογή, με μεταφορά του κεντρικού επιθετικού άξονα από το βόρειο στο νότιο τμήμα της ελληνικής αμυντικής διάταξης. 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ»: Τα άγνωστα επεισόδια της τουρκικής εισβολής στην Συρία
Με στόχο την «εκκαθάριση θυλάκων του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην τουρκοσυριακή μεθόριο», οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν την πρώτη (μετά την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν) συντονισμένη χερσαία επίθεσή τους σε συριακό έδαφος.

Η επιχείρηση που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου 2016 με την έγκριση των ΗΠΑ και την σιωπηρή ανοχή της Ρωσίας, περιλάμβανε περιορισμένης έκτασης χερσαίες επιχειρήσεις με την (επίσης περιορισμένη) υποστήριξη της τουρκικής Αεροπορίας και σε απόλυτο συντονισμό με ανταρτικές δυνάμεις του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» (FSA). Τελικός στόχος η κατάληψη της πόλης Jarablus πλησίον της συνοριακής μεθορίου.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ: Οι δυνατότητες των μαχητικών της ΠΑ & της ΤΗΚ
Ένας πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας θα κρινόταν σε μεγάλο βαθμό από τις δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου των Αεροποριών των δύο χωρών, αφού έτσι ή αλλιώς το αεροπορικό όπλο είναι αυτό το οποίο θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο.
Η χρήση τεχνικών ECM/ECCM θα καθορίσουν την έκβαση μιας ενδεχόμενης αναμέτρησης, λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους, τις συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες του επιχειρησιακού περιβάλλοντος του Αιγαίου.

SKYHAWK & KFIR ΣΤΗ NELLIS: Ιδιώτες Aggressors εκπαιδεύουν την USAF και το USN!
Το αμερικανικό Πεντάγωνο αντιμετωπίζοντας σοβαρές ελλείψεις σε πιλότους, κονδύλια και εκπαίδευση αναζήτησε στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας
ιδιώτες πιλότους και μαχητικά για να αναλάβουν τον ρόλο του εχθρού.
Ακούγεται ίσως απίθανο, αλλά στις μέρες μας υπάρχουν πλέον καταξιωμένες ιδιωτικές εταιρείες με ευρύ στόλο μαχητικών σε καθήκοντα εκπαίδευσης.
ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ: Τι αλλάζει η ένταξη των S-300PMU2 στο ιρανικό οπλοστάσιο
Παραδόθηκαν ήδη στο Ιράν νωρίτερα φέτος τα πρώτα τμήματα του προηγμένου αντιαεροπορικού συστήματος S-300 (SA-10 Grumble ορολογία ΝΑΤΟ) από τη Ρωσία. Μια εξέλιξη που αναμενόταν από καιρό βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη με αποτέλεσμα να προκαλεί καίριο προβληματισμό στα επιτελεία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Μέση Ανατολή.

Οι εξελιγμένες δυνατότητες προστασίας που προσφέρει για την προστασία του ιρανικού εναέριου χώρου, αποτελούν ουσιαστικά παράγοντα ανατροπής της ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή.

ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ: Θα επιβιώσουν στους πολέμους του μέλλοντος;
Το άρμα μάχης είναι σήμερα το πλέον αποτελεσματικό μέσο για την πραγματοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων συνδυάζοντας ταχύτητα, ισχύ πυρός, ικανότητα κίνησης σε εδάφη κάθε είδους και θωράκιση υψηλών προδιαγραφών.
ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ: Η ψυχολογία, το πρόσωπο, τα όπλα, οι τακτικές 
Ο ελεύθερος σκοπευτής είναι ένα ιδιαίτερο είδος στρατιώτη.
Δρα μόνος, κτυπά από απόσταση, κινείται πολλές φορές πίσω από τις γραμμές του εχθρού, μετακινείται πάντα μετά από κάθε βολή και πρέπει να έχει εξασφαλισμένη οδό διαφυγής.
Ο πόλεμος του ελεύθερου σκοπευτή, κατά συνέπεια, είναι ένας διαφορετικός πόλεμος από των υπολοίπων στρατιωτών, σχεδόν προσωπικός.

Οι Αμερικανοί Πεζοναύτες θέλουν να τοποθετήσουν όπλα λέιζερ σε όλα τα αεροσκάφη που διαθέτουν
Οι Αμερικανοί Πεζοναύτες θέλουν να τοποθετήσουν πυροβόλα λέιζερ στο F-35, αλλά και πρακτικά σε οτιδήποτε άλλο έχουν στη διάθεσή τους κα πετάει. Αυτό εν ολίγοις δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αντιστράτηγος Robert Walsh του Σώματος των Πεζοναυτών λέγοντας ότι τα όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας είναι ακριβώς εκεί που θέλουμε να πάμε

T-14 Armata: Την εισαγωγή σε υπηρεσία νέου επαναστατικού πυρομαχικού ανακοίνωσε  η Uralvagonzavod
Ένα νέο πυρομαχικό ανέπτυξαν οι Ρώσοι μηχανικοί και το οποίο προορίζεται για το νέο άρμα μάχης του ρωσικού Στρατού το T-14 Armata. Το νέο «πυροδοτούμενο από απόσταση» πυρομαχικό των 125 χλστ. που θα χρησιμοποιείται από το υπάρχων πυροβόλο 2A82-1M παράγεται από την  Uralvagonzavod, το μεγαλύτερο κατασκευαστή αρμάτων στον κόσμο
Διαβάστε ακόμη στο ένθετο «ΓΕΩ»
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ: Η εφαρμογή του δόγματος «Σοκ και Δέος»
Ο ανηλεής ανταγωνισμός για την κατάκτηση και τον έλεγχο των παγκόσμιων φυσικών και κυρίως ενεργειακών πόρων, ως παγκόσμιο στρατηγικό όπλο, έχει ως υπόστρωμα μια κοινωνιολογική θεωρία, η οποία καθορίζει τη στρατηγική της νεοταξικής παγκοσμιοποίησης στα πλαίσια του νεοφιλελευθερισμού.

Προϋποθέτει αναγκαστικά μια κοσμοθεωρία, η οποία διαμορφώνει αυτή τη στρατηγική «μέθοδο» του «Σοκ και Δέος» και την οποία εφαρμόζουν σχεδιασμένα στην πράξη, την εποχή που διανύουμε, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους. Τίποτα δεν γίνεται ευκαιριακά και στην τύχη...
ΚΥΠΡΟΣ: Έφτασε η «Ώρα 0»!
Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στο κυπριακό.
Η κατάσταση στις συνομιλίες θυμίζει ένα αυτοκίνητο που ενώ πήγαινε με 40 χλμ. την ώρα, ξαφνικά αρχίζει να τρέχει με 80 χλμ. και συνεχίζει να επιταχύνει.
Σε λίγες ημέρες θα πηγαίνει με 150 χλμ.

ΤΑ “ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ”: Η εκδίωξη των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη το 1955. Πώς φτάσαμε στην ελληνική  “Νύχτα των Κρυστάλλων”
Αναμφίβολα η προσχεδιασμένη ενέργεια εκδίωξης των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το Σεπτέμβριο του 1955 αποτελεί μια μελανή σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας, όμοια με τη “Νύχτα των Κρυστάλλων” το Νοέμβριο του 1938.

Δεν υπάρχουν σχόλια: