Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Πιο κοντά από ποτέ σε αναμέτρηση: Πέφτουν πυρά κατά Ελλήνων στα Ίμια

  
Ο Έλληνας Κυβερνήτης αποφασισμένος να κόψει τους Τούρκους στη μέση

Κλιμακώνει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο η Αγκυρα στο Αιγαίο. Στη δημοσιότητα έδωσαν και νέο βίντεο διάρκειας 1, 22 δευτερολέπτων που απεικονίζει καλύτερα όλη την τουρκική πρόκληση και πως προσπάθησαν οι Τούρκοι να περάσουν από την πλώρη της Κ/Φ  «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» από τα …δεξιά προκειμένου να αναγκάσουν τον Ελληνα Κυβερνήτη να αλλάξει πορεία.
 
Δείτε τα βίντεο που δείχνουν καρέ καρέ όλη την κίνηση των Τούρκων. Επιδιώκουν «ατύχημα’.
Στην ουσία δεν μιλάμε καν για «πρόκληση» αλλά για «πολεμική πράξη». Οι Τούρκοι παραβίασαν τους Διεθνείς Κανόνες Αποφυγής Συγκρούσεως.
Ένα θεσμικό διεθνές κείμενο που συντάχθηκε στο Λονδίνο το 1972 για την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας. Συγκεκριμένα παραβιάζεται ο Κανόνας 15. Ο Κανόνας 15 (Διαγωγή πλοίων “εν όψει αλλήλων”), αναφέρεται στην περίπτωση διασταύρωσης πορειών.
Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο κανόνα:
 
“Όταν δύο μηχανοκίνητα πλοία διασταυρώνουν τις πορείες τους. κατά τρόπο ώστε να υπάρχει κίνδυνος συγκρούσεως, το πλοίο που βλέπει το άλλο προς τη δεξιά του πλευρά, οφείλει να φυλάξει το άλλο, δηλαδή να απομακρυνθεί από την πορεία του άλλου.” Εφόσον οι συνθήκες για τη συγκεκριμένη περίπτωση το επιτρέπουν, πρέπει να αποφεύγει να περνά από την πλώρη του άλλου πλοίου”
 
Από το Βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως οι Τούρκοι εκβίασαν ακόμα και με βύθιση της ακταιωρού προκειμένου να έχουμε ναυτικό επεισόδιο!
Φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Ελληνας πλωτάρχης «δεν μάσησε», διατήρησε σταθερή πορεία και ταχύτητα ακόμη και αν αυτό σήμαινε πως θα έκοβε στη μέση την τουρκική ακταιωρό και κατ’ επέκταση και τους Τούρκους…!
Δείτε τα νέα τουρκικά Βίντεο από το επεισόδιο
 


Ταυτόχρονα στο φως της δημοσιότητας έρχεται τουρκική επιχείρηση τρομοκράτησης των Ελλήνων ψαράδων στα Ίμια με ρπαγματικά πυρά!
Στις αποκλειστικές εικόνες του ΑΝΤ1 φαίνεται τουρκική ακταιωρός να προσπαθεί να γίνει ο φόβος και ο τρόμος των Ελλήνων ψαράδων στα Ίμια.

Σε πέντε διαφορετικά πλάνα φαίνεται το τουρκικό σκάφος να είναι εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων κυνηγώντας τους Έλληνες ψαράδες.
Και αυτά την ώρα που ο πρώην δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης αποκαλύπτει δύο περιστατικά με πυροβολισμούς στην περιοχή.

«Δύο φορές οι Τούρκοι παρενόχλησαν και θεωρώντας ότι η περιοχή όπου βρίσκονταν οι Έλληνες ψαράδες, είναι τουρκική, πυροβόλησαν για εκφοβισμό», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα τουρκικά σκάφη προτρέπουν τους Έλληνες ψαράδες να φύγουν από την περιοχή λέγοντας πως εδώ είναι τουρκικά χωρικά ύδατα, αντιδρούν οι ψαράδες μας, γίνονται πολλές φορές ναυμαχίες στην κυριολεξία», ανέφερε ακόμη ο πρώην δήμαρχος της Καλύμνου, μάλιστα, αποκάλυψε πως μόνο το 2017 οι παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων ξεπέρασαν τις 1.000.

Φαίνεται ξεκάθαρα πως οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να προκαλέσουν ναυτικό επεισόδιο στα Ίμια με κάθε τρόπο και κόστος.

Το να επιχειρήσει μία ακταιωρός να προσεγγίσει ένα πολεμικό πλοίο του μεγέθους της κανονιοφόρου όταν αυτό κινείται με ταχύτητα μοιάζει περισσότερο με «αυτοκτονία» παρά με πράξη αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Κι όμως οι Τούρκοι φάνηκε να είναι αποφασισμένοι να βουλιάξουν την ακταιωρό, προφανώς, μιλώντας στη συνέχεια για εχθρική ενέργεια από την πλευρά της Ελλάδας σε μία αμφισβητούμενη περιοχή.

Οι Τούρκοι είχαν στήσει «σκηνικό Ιμίων» με δημοσιογράφο πάνω στην τουρκική ακταιωρο που κατέγραφε και βιντεοσκοπούσε!
Ερχονται «πολεμικές ημέρες».

Δείτε το βίντεο:



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: