Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Οργιάζει Η Τουρκική Προπαγάνδα Της Χουριέτ – «Εμποδίσαμε Την Προσέγγιση Καμμένου Στα Ίμια» (ΦΩΤΟ)


Στα Ίμια βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, όπου πραγματοποίησε ρίψη στεφάνου στην μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό που είχαν χάσει τη ζωή τους στο επεισόδιο των Ιμίων το 1996.


Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει η hurriyet ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρεμποδίστηκε από το να προσεγγίσει τα Ίμια.
 
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας, η τουρκική ακτοφυλακή παρεμπόδισε την προσέγγιση του ελληνικού σκάφους «Νικηφόρος» στην περιοχή.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για το θέμα τοποθετήθηκε ήδη ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόυλου ο οποίος σημείωσε «η τουρκική ακτοφυλακή έκανε αυτό που έπρεπε στα Καρντάκ (σ.σ Ίμια) και η Ελληνική αποστολή αποχώρησε μετά από προειδοποιήσεις. Δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο».

Ξεσαλώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Το τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον Πάνο Καμμένο, γράφοντας χαρακτηριστικά πως «αποχώρησε, ύστερα από προειδοποιήσεις της τουρκικής ακτοφυλακής».
Το πρακτορείο «Dogan» μεταδίδει πως «η ένταση διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου».





Την ίδια ώρα πηγές του ελληνικού Πενταγώνου αναφέρουν ότι στην περιοχή βρίσκονταν πολεμικά πλοία και σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.
Μάλιστα τουρκική φρεγάτα επιχείρησε να μπλοκάρει την ρίψη στεφάνου.

Η Κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ έκανε τους προβλεπόμενους ελιγμούς εγκλωβίζοντας μάλιστα το τουρκικό πολεμικό πλοίο. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν εμφατικά οτι η ρίψη στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο της πτώσης του ελικοπτέρου όπου έχασαν την ζωή τους οι τρείς ήρωες αξιωματικοί του ΠΝ.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 17 Ιανουαρίου οι επικίνδυνοι ελιγμοί σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής τύπου SG είχαν ως αποτέλεσμα να ακουμπήσει με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή.






Δεν υπάρχουν σχόλια: