Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥ ΛΟΧΙΑ : «ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Ο ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ ΘΥΛΑΚΑΣ AFRİN»!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ συνεχίζονται για ενάτη μέρα οι πολεμικές επιχειρήσεις στων Τούρκων στον κουρδικό θύλακα του Afrin, ήρθε η μαρτυρία ενός Τούρκου λοχία, του Alper Akpunar από το Erzincan, που τραυματίστηκε στα πεδία των μαχών και περιγράφει στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhürriyet τον… «λάκκο των φιδιών» όπου έπεσε στην παγίδα ο τουρκικός στρατός.

 

 

Ο μόνιμος λοχίας τεθωρακισμένων Alper Akpunar τραυματίστηκε από ρουκέτα κατά την πρώτη ημέρα της εισβολής. Μετά την πρώτη χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο του Χατάι, επέστρεψε σπίτι του για να αναρρώσει.

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους που συνόδευαν Τούρκους αξιωματούχους που τον επισκέφθηκαν. ο λοχίας εκφράζει την απορία του για την αναποτελεσματικότητα των τουρκικών βομβαρδισμών.

 

«Το πυροβολικό και η αεροπορία μας επί τρεις ημέρες σφυροκοπούσαν τις θέσεις τω ν Κούρδων στο Αφρίν.

Όμως μόλις διασχίσαμε τα σύνορα, χωρίς να το περιμένουμε, στα πρώτα 200 μέτρα δεχθήκαμε σφοδρή επίθεση με ρουκέτες και αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε» λέει μεταξύ άλλων ο Τούρκος στρατιωτικός.

 

Όπως δήλωσε, με την βοήθεια του θεού περιμένει να αναρρώσει για να επιστρέψει στο μέτωπο ώστε «να υπηρετήσει τον Αλλάχ και την πατρίδα»

Κουρδικές πηγές αναφέρουν καταστροφή πολλών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων και δεκάδες Τούρκους νεκρούς και τραυματίες.

Πηγή: Τζουμχουριέτ

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: