Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ο Αμερικανός Πρέσβης εκφράζει φόβους για «ατύχημα» στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

«Βλέπουμε την Ελλάδα σαν πυλώνα σταθερότητας»:
Ο Αμερικανός Πρέσβης για την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας στα Δυτικά Βαλκάνια


Ο αμερικανός πρέσβης εκφράζει φόβους για ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στον απόηχο της νέας έντασης στα Ίμια.
«Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα... 
Όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας» προειδοποιεί ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα. 

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο κ. Πάιατ επισημαίνει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες του μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών που αφίχθη την Τρίτη στην Αθήνα και την Τετάρτη θα βρεθεί στα Σκόπια. «Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών.

Είμαι αισιόδοξος. 
Και θα κάνουμε τα πάντα, ως Αμερική, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης.

Επίσης, ο κ. Πάιατ, αναφερόμενος γενικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια, τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Τη δυσαρέσκεια των Ηνωμένων Πολιτειών για τη 48ωρη άδεια που είχε χορηγηθεί στο Δημήτρη Κουφοντίνα το Νοέμβριο, εκφράζει ο Τζέφρι Πάιατ σε συνέντευξή του που παραχώρησε στις Ιστορίες και τη δημοσιογράφο Σία Κοσσιώνη (ΣΚΑΪ, 31/1/18) Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή «ΙΣΤΟΡΙΕΣ» με τους Αλέξη Παπαχελά, Σία Κοσιώνη, Παύλο Τσίμα και Τάσο Τέλλογλου:






http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=29...
Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/articl...
Ακολουθήστε την Καθαρή Δύναμη στο Facebook: https://www.facebook.com/katharidinami


Δεν υπάρχουν σχόλια: