Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Βαρυσήμαντη παρέμβαση ΗΠΑ: «Φοβερός κίνδυνος ατυχήματος Ελλάδας- Τουρκίας στο Αιγαίο» – Κάτι γνωρίζουν…

Παρέμβαση ΗΠΑ που κάτι βλέπουν ή γνωρίζουν και πρόκειται να σκάσει σε ανύποπτη στιγμή στο Αιγαίο.


 Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, εξέφρασε ανοικτά, πολύ ανοικτά, φόβους για ένα «ατύχημα» (έτσι βάφτισε την τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα) στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στον απόηχο της νέας έντασης στα Ίμια.
 
Και να ήταν μόνο τα Ίμια..

Όπως θα δείτε και στο Βίντεο παρακάτω τουρκικά αλιευτικά προφανώς μέσα στο πλαίσιο οργανωμένου σχεδίου μπαίνουν όλο και πιο βαθιά στο βόρειο Αιγαίο.

Το βράδυ της Κυριακής, περίπου 10 αλιευτικά εισήλθαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ ένας Έλληνας ψαράς τράβηξε φωτογραφία όπου κοντά στα 50 τούρκικα σκάφη φέρονται να είχαν πλησιάσει ανατολικά της Θάσου, στο ύψος των Αβδήρων.

Τι είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στις Ιστορίες και τη δημοσιογράφο Σία Κοσσιώνη, η οποία θα μεταδοθεί την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, στις 12.30 το βράδυ, από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ δεν κρύβει την ανησυχία του
 
«Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα», παραδέχθηκε ο Πάιατ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσσιώνη, η οποία θα μεταδοθεί την Τρίτη, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

«Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα… Όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας» προειδοποιεί ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα.


Οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα έρχονται μάλιστα στον απόηχο της νέας έντασης που προκλήθηκε στα Ιμια την Κυριακή, όταν βρέθηκε ο Πάνος Καμμένος στην περιοχή για τη ρίψη στεφάνου στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών, 22 χρόνια μετά την κρίση του 1996.
 
Την Κυριακή προκλήθηκε νέα ένταση στα Ιμια.


Σύμφωνα με την Αγκυρα, η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε την προσέγγιση του Πάνου Καμμένου στην περιοχή, με το ελληνικό σκάφος «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ».
«Η τουρκική ακτοφυλακή έκανε αυτό που έπρεπε στα Καρντάκ (σ.σ Ίμια) και η ελληνική αποστολή αποχώρησε μετά από προειδοποιήσεις. Δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο», ανέφερε για το ζήτημα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό διέψευσε τους Τούρκους, καθώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα ανέφερε ότι τα τουρκικά πλοία αποπειράθηκαν να παρεμποδίσουν την προσέγγιση της κανονιοφόρου, αλλά με κατάλληλους χειρισμούς αυτή έφτασε στο σημείο που έπεσε το ελικόπτερο με τους Ελληνες αξιωματικούς.

Σαν εκβιασμός πάντως ακούγεται όλο αυτό..



Δεν υπάρχουν σχόλια: