Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Τα Ρωσικά ΜΜΕ «λοκάρουν» τους Τούρκους και τους δίνουν στεγνά!

Τι αναφέρουν για την σημερινή πρόκληση στα Ιμια 
«Θερμό επεισόδιο Ελλήνων και Τούρκων»

Ο ρωσικός τύπος επικαλούμενος το τουρκικό γενικό επιτελείο, το οποίο περνά «δύσκολες ώρες» λόγω της επιχείρησης στην Αφρίν , αναφέρει την πρόκληση κανονικού  θερμού επεισοδίου με τον Έλληνα ΥΠΑΜ, το οποίο δεν αναφέρθηκε μέχρι τώρα στα ελληνικά ΜΜΕ .
 
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι  ελληνική κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ  και ένα περιπολικό πλοίο  πλησίασαν  στα  Ίμια όπου και διώχθηκαν από το τουρκικό ναυτικό .

Το Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και το ρωσικό Sputnik , επικαλούμενα το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, αναφέρουν  ότι ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εισήλθε στην συνέχεια  σε ταχύπλοο  με κατεύθυνση στα Ίμια για να αποθέσει στεφάνι εις μνήμη των Ελλήνων αξιωματικών του ελικοπτέρου .

Το ελληνικό  σκάφος με τον υπουργό  φέρεται να «αναγκάστηκε» να  αποχωρήσει κακήν κακώς  από την περιοχή μετά την προειδοποίηση των Τούρκων αξιωματικών της ακτοφυλακής, σύμφωνα με την δημοσίευση.

Για ποιο λοιπόν περιστατικό όμως κάνουν λόγο οι Τούρκοι και επιμένουν θέλοντας να εκθέσουν τον Έλληνα Υπουργό άμυνας ,  δείχνοντας  σε όλη την διεθνή κοινότητα  ότι τον «έδιωξαν» από ελληνικά νησιά ;
 
Η επιμονή τους και μόνο εκεί στην Άγκυρα δείχνει , πάθος , σχέδιο , και προετοιμασίες για ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις στο Αιγαίο. Δυστυχώς όσες ανακοινώσεις και να βγάλουν στο ελληνικό Πεντάγωνο , οι Τούρκοι την μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν είναι της βίας  .
 
Αναμένουμε ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο άμυνας ως απάντηση του «επεισοδίου» από τους Τούρκους ενώ παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού επιτελείου.

«Στις 28 Ιανουαρίου περίπου στις 11:30 πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής και ένα περιπολικό πλοίο προσπάθησαν να εισέλθουν στα ύδατα  κοντά στο νησί Ίμια (Καρντάκ) , όταν  οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις εμπόδισαν την προσπάθειά τους να προσεγγίσουν αυτά τα νησιά », αναφέρει το τουρκικό επιτελείο , σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  Sputnik.

Αναφέρθηκε επίσης στην τουρκική ανακοίνωση ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν «να υπερασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».
 
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόυλου δήλωσε σε δήλωσή του ότι οι μονάδες ακτοφυλακής «έκαναν ό, τι ήταν απαραίτητο», όπως ανέφεραν όλα τα τουρκικά  μέσα ενημέρωσης.

Ας είναι ενήμερη η ελληνική πολιτική ηγεσία , διότι η στρατιωτική το γνωρίζει καλά,  ότι οι Τούρκοι θα «κτυπήσουν» τους επόμενους δύο μήνες με επεισόδιο στο Αιγαίο και την Κύπρο , διότι «μυρίζονται» ανακήρυξη ΑΟΖ από την Αθήνα και «τρελαίνονται».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: