Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Με εμφάνιση… Καμμένου και έντονα ανήσυχος ο Ερντογάν στο στρατηγείο των επιχειρήσεων του Αφρίν

Είδε τους Κούρδους να κάνουν παρανάλωμα του πυρός τουρκικά άρματα μάχης (βίντεο)

Με εμφάνιση a la Πάνος Καμμένος μετέβη εσπευσμένα ο Ταγίπ Ερντογάν στο στρατηγείο των τουρκικών Δυνάμεων που χτυπούν τους Κούρδους στο Αφρίν.

 Τόσο η επίσκεψη του στο σημείο όσο και η στρατιωτική του περιβολή (φορούσε στρατιωτικό τζάκετ όπως και ο υπουργός Άμυνας και η συνοδεία του) δείχνουν πως τα πράγματα είναι εξαιρετικά άσχημα για την Τουρκία στη Συρία.

 

Τον είχαν άλλωστε προειδοποιήσει οι στρατηγοί τον Ερντογάν πώς μία εισβολή στη Συρία θα είχε μεγάλο κόστος και φόρο αίματος. 


Φαίνεται πώς οι Τούρκοι έχουν αρχίσει και το αντιλαμβάνονται αφού χάνουν το ένα άρμα μετά το άλλο, σκοτώνονται στρατιώτες σε ξένο έδαφος και ο κόσμος έχει αρχίσει και εξεγείρεται στην Τουρκία.

Η ανησυχία λοιπόν ήταν εμφανέστατη στις φωτογραφίες που δείχνουν τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να επισκέπτεται την πολεμική γραμμή στην παραμεθόριο επαρχία Χατάι και να έχει συνεχείς συσκέψεις με τον αρχηγό των Ένοπλων Δυνάμεων στρατηγό Χουλουσί Ακάρ. 


Πληροφορίες αναφέρουν πώς του έδειξαν εικόνες και βίντεο από τη δράση των Κούρδων κατά των τουρκικών δυνάμεων. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) θα συνεχιστούν «έως επιτευχθεί το αποτέλεσμα». 

Το επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι ίδιοι οι Κούρδοι ξεσηκώνοντας πανστρατιά κατά της Τουρκίας.

Στο μέτωπο του Αφρίν το τουρκικό πυροβολικό και η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδισαν εκ νέου σήμερα θέσεις των YPG προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις των δυνάμεων που στηρίζει η Άγκυρα, οι οποίες επιχειρούν να σπάσουν τις γραμμές των Κούρδων.
 
Μέχρι στιγμής όμως δεν τα έχουν καταφέρει και οι απώλειες τους είναι μεγάλες σε σημείο που να έχουν αρχίσει να ανησυχούν οι Τούρκοι.
 
Όπως ανακοίνωσε το YPJ (Γυναικείες Μονάδες Άμυνας) των Κούρδων που μάχονται στο Αφρίν της Συρίας κατά του τουρκικού στρατού που έχει εισβάλλει, ένα ακόμα άρμα μάχης καταστράφηκε την Τρίτη από αντιαρματικό πύραυλο.

Την Πέμπτη καταστράφηκαν άλλα δύο άρματα μάχης.
 
Την ίδια στιγμή Μονάδα της Διεθνούς Ταξιαρχίας που μάχεται στην Ροτζάβα της κουρδικής Συρίας αναχώρησε για το μέτωπο του Αφρίν.

Όπως δήλωσαν η μόνη αντίσταση είναι η αντίσταση της Ανθρωπότητας κατά του φασισμού.

Οι μαχητές καλούν όλους να συμμετάσχουν στον πόλεμο και δηλώνουν ότι θα πολεμήσουν την βαρβαρότητα στο Αφρίν όπως έκαναν στο Κομπάνι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: