Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Γεμίζουν πτώματα: Εκατόμβη Τούρκων στρατιωτών

Κούρδισα έσπειρε τον όλεθρο

«Βγήκαν» χάρτες διχοτόμησης της Τουρκίας

Είναι «χαμένοι από χέρι οι Τούρκοι» από την απίστευτη ηρωική δράση των Κούρδων που «ματώνουν» συνεχώς τον τουρκικό στρατό .  
Σύμφωνα με πηγές στην Συρία  νεαρή Κούρδισα  μαχητής στην παραστρατιωτική οργάνωση του YPG… ανατινάχθηκε… ζωντανή  ζωσμένη με εκρηκτικά  εν μέσω μίας συνεχιζόμενης επίθεσης τουρκικών ΤΟΜΑ  γεμίζοντας νεκρά πτώματα Τούρκων στην περιοχή .

Πηγές στην Αφρίν αναφέρουν ότι μια Κούρδισα  «θηλυκός μαχητής» με το όνομα Avesta Khabur έτρεξε μόνη της σε μια προσπάθεια να σταματήσει  μια επίθεση των Τούρκων με ΤΟΜΑ και τράβηξε το «σκοινί¨ ζωσμένη με εκρηκτικά σπέρνοντας τον όλεθρο στους Τούρκους που έχουν αποκτήσει πλέον «ψυχολογικά προβλήματα μάχης».

Το περιστατικό λέγεται ότι έλαβε χώρα στο χωριό Hemmam και ότι η  Avesta Khabur πήρε την ζωή  ζωή αρκετών Τούρκων   μαζί με την καταστροφή ενός ΤΟΜΑ .

Σήμερα  πρωί Κυριακής όμως ,  μια απίστευτη μάχη έλαβε χώρα μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και Κούρδων  μαχητών για την κατάληψη ενός μόνο λόφου , με τεράστια όμως στρατηγική σημασία και για τις δύο πλευρές. 
 
Ο λόφος αυτός για τους Τούρκους στην ουσία ήταν ο αντίστοιχος λόφος με αυτόν του » Χάμπουργκερ Χίλ» για τους Αμερικανούς στο Βιετνάμ , στο οποίο είχαν σκοτωθεί εκατοντάδες  στρατιώτες των ΗΠΑ για την κατάληψη του. 

Οι Κούρδοι αναφέρουν ότι ο τουρκικός στρατός με λυσσώδεις επιθέσεις προσπάθησε να καταλάβει το ύψωμα Κέσελ νωρίς το πρωί της Κυριακής και υποχώρησε μετά από μεγάλες απώλειες. Η SDF ανακοίνωσε ότι ο ακριβής αριθμός των Τούρκων νεκρών και τραυματιών δεν ήταν δυνατόν να καθοριστεί.

Τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη έκαναν συνεχείς αεροπορικές επιδρομές στο λόφο Kestel μετά την επίθεση, αλλά οι Κούρδοι στα πρότυπα των Βιετκόγκ έχουν σκάψει τούνελ ολόκληρα από τα οποία  προστατεύονται αποτελεσματικά .

Συνεχή είναι τα πολεμικά επεισόδια και οι νέοι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες που σκοτώνονται στο αποκαλούμενο «τουρκικό βιετνάμ» όπως έχει χαρακτηριστεί από ειδικούς αμυντικούς αναλυτές η περιοχή της Βόρειας Συρίας.

Στις 26 Ιανουαρίου, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Αχμέτ Ντιμιρκαν δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε τραυματίες στο Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Νοσοκομείο Gülhane της Κωνσταντινούπολης ότι μόνο τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την αρχή της επιχείρησης, κάτι όμως το οποίο διαψεύδει η ένωση ιατρών της χώρας κατηγορηματικά.
Η αλήθεια όμως όπως συμβαίνει σε όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις είναι η πρώτη η οποία «δολοφονείται».


‘» Σε  σφοδρές μάχες σήμερα το πρωί σκοτώθηκαν δύο ακόμη Τούρκοι στρατιώτες και 11 άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Κούρδους μαχητές του (YPG) κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη Αφρίν στις 28 Ιανουαρίου», ανακοίνωσε ο Τουρκικός στρατός .

Ωστόσο όλα αυτά «ελέγχονται» και σίγουρα δεν πρέπει να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, διότι μιλάμε για πολύ σφοδρές μάχες γύρω από τον λόφο Καστάλ με εκατοντάδες μαχητές και στρατιώτες εκατέρωθεν και πυκνό πυρ βαρέων όπλων, πυραύλων –εδάφους και αυτά συνηγορούν σε περισσότερα θύματα και από τις δύο πλευρές .

Την ίδια στιγμή απίστευτες εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου με τουρκικά ελικόπτερα να μεταφέρουν νεκρούς σε γήπεδα εφαρμόζοντας πολιτικές συσκότισης στα ΜΜΕ της χώρας ενώ το νοσοκομείο του Κιλίς στα σύνορα Τουρκίας -Συρίας είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτο.

Ταυτόχρονα έγινε γνωστό πως οι Τούρκοι έστειλαν διαπραγματευτή να συνομιλήσει με τους Κούρδους για ανακωχή προκειμένου να παραλάβουν στρατιώτες τα πτώματα των νεκρών.



Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στο πεδίο σύγκρουσης στην Αφρίν ο δυτικός τύπος παρουσιάζει «το μεγάλο σχέδιο για τη Μέση Ανατολή», το οποίο προβλέπει τη διχοτόμηση της Τουρκίας , του Ιράκ και της Σ.Αραβίας .

Η μεγαλύτερη αλλαγή βέβαια έχει να κάνει με τη δημιουργία του κουρδικού κράτους μεταξύ Τουρκίας, Ιράκ,  Ιράν και Συρίας, λαμβάνοντας κομμάτια εδάφους από την περιοχή των χωρών αυτών.

Επίσης, το εν λόγω σχέδιο προβλέπει την  επέκταση της Ιορδανίας προς τη Σαουδική Αραβία και το διαχωρισμό των δύο τελευταίων χωρών.
Δύο κράτη θα κάνουν οι Σαουδάραβες με το  ένα να περιέχει τις ιερές ισλαμικές περιοχές της Μέκκα και την Μεδίνα, οι οποίες είναι οι δύο ιερές πόλεις του Ισλάμ.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης την διχοτόμηση του Ιράν , με ένα κομμάτι να «πηγαίνει» στο νέο κουρδικό κράτος και το άλλο στο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο θα επεκταθεί , καθώς το ίδιο και η Αρμενία.
Υπάρχουν πολλοί αμυντικοί  ερευνητές στον κόσμο που πιστεύουν ότι όλοι οι συγκρούσεις σε αυτόν τον τομέα αφορούν την υλοποίηση αυτού ακριβώς του χάρτη.

Όποιος νομίζει όμως ότι αυτές οι αναταράξεις δεν θα επηρεάσουν και την Ελλάδα είναι γελασμένος…το Αιγαίο , τα Στενά του Βοσπόρου και η Μαύρη Θάλασσα θα «επηρεαστούν» οπωσδήποτε και αυτό θα φέρει ακόμα και πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή μας.







 
 
 





Δεν υπάρχουν σχόλια: