Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Άλλαξαν οι εντολές εμπλοκής! H ΠΑ έτοιμη να στείλει τους Τούρκους στον πάτο του Αιγαίου

 Συμμαχία Ελλάδας-Σερβίας κατά Άγκυρας
Διαφοροποιείται η κατάσταση στο Αιγαίο, καθώς όπως φαίνεται άλλαξαν οι εντολές του ΑΤΑ και οι κανόνες εμπλοκής προς τα μαχητικά μας, αν αναλύσουμε την αντιμετώπιση των οπλισμένων Τούρκικων μαχητικών που εισβάλουν στο FIR Αθηνών τις τελευταίες ημέρες.
 
Πριν δύο ημέρες οι Έλληνες Χειριστές από το πολεμικό Αεροδρόμιο της Λήμνου αντέδρασαν άμεσα με εμπλοκή στην πρώτη παραβίαση των Τούρκων … Ενώ το ίδιο συνέβη ακριβώς και χθες με τους Χειριστές μας των F-16 της 336Μ που απογειώθηκαν από την νήσο Σκύρο και έφτασαν ταχύτατα στην περιοχή!

Να επισημανθεί οτι οι Έλληνες χειριστές της Μοίρας 336 (Όλυμπος ) πήραν τους Τούρκους στο κατόπι και στην πρώτη παραβίαση που επιχείρησαν, ανάμεσα στα νησιά Χίο και Σάμο ,ενεπλάκησαν άμεσα αναγκάζοντας τους Τούρκους σε αερομαχία και την άμεση αποχώρηση από τους Ουρανούς της Ελλάδος την 14: 50 !

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 25η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (2 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 5 Ε/Π
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 7
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 6
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 5 (οι 4 από τα Ε/Π)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
 
Καμμένος και Αρχηγοί συνεδριάζουν αυτή την ώρα στο γραφείο του ΥΕΘΑ! Κρίσεις ή κάτι άλλο;

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων συνεδριάζουν αυτή την ώρα στο γραφείο του ΥΕΘΑ. Ο Α/ΓΕΑ συμμετέχει στην σύσκεψη από τη Λάρισα όπου βρίσκεται μέσω τηλεδιάσκεψης. Στους διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κρίσεις στις ΕΔ, χωρίς όμως κανείς να το επιβεβαιώνει.

Η δεύτερη εξήγηση που δίνεται είναι ότι η συζήτηση έχει να κάνει με τα επιδόματα επικινδυνότητας και την δυσαρέσκεια που προέκυψε στους Ιπταμένους της ΠΑ από τις μειώσεις που προέκυψαν λόγω της φορολόγησης του πτητικού.
 
Το σενάριο κρίσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο πάντως ακούγεται εδώ και μέρες στο ΥΠΕΘΑ. Δεν αφορά στους Αρχηγούς τους οποίους ο Καμμένος έχει διαβεβαιώσει ότι παραμένουν στις θέσεις τους. Υπάρχει ωστόσο ένας αστάθμητος παράγοντας ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε μία τουλάχιστον αλλαγή και σε επίπεδο Αρχηγού.



Α/ΓΕΕΘΑ Ελλάδας – Σερβίας: Συμφωνία για κοινές ασκήσεις Ειδικών Δυνάμεων
Διευρύνονται οι συμμετοχές κάτω από την ελληνική «ομπρέλα» σταθερότητας σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. Λίγο πριν ολοκληρώσει την διήμερη επίσκεψη του στην Ελλάδα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Σερβίας, Στρατηγό Ljubiša Diković, και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, στην πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων των Ειδικών Δυνάμεων των δυο χωρών, με τις συμμετοχές των αντίστοιχων επίλεκτων σωμάτων Βουλγαρίας και Ρουμανίας.



Επιπλέον ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, σε μια ακόμη διμερή συνάντηση εξέπεμψε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεωνν στην αντιμετώπιση της συνεχούς παραβατικής συμπεριφοράς των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Αυτό σημαίνει πολύ απλά, ότι οι Βαλκανικές χώρες και κυρίως οι Ορθόδοξες, είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την τουρκική προκλητικότητα ενωμένες πλέον! Όλα αλλάζουν! Η Αγκυρα οφείλει να λάβει και θα λάβει αυτό το μήνυμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: