Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Δύο σοβαρά περιστατικά ανθρωποκτονιών στην Χιμάρα

Δύο σοβαρά περιστατικά απασχόλησαν αυτές τις μέρες την περιοχή της Χιμάρας.


Το πρώτο περιστατικό με θύμα έναν 65χρονο άνδρα συνέβη προ ολίγων ημερών μεταξύ των χωριών Κούτσι και Κηπαρό της Χιμάρας.

Ο άτυχος άνδρας Ylli Luçaj (Ίλι Λιούτσαϊ) με καταγωγή από το Κούτσι, ο οποίος και εργάζονταν ως φρουρός στο εργοτάξιο του υπό κατασκευή δρόμου του Κούτσι, βρέθηκε νεκρός.

Αμέσως μετά απ' αυτό το τραγικό γεγονός, οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος και προέβησαν σε σχετική ενημέρωση, δηλώνοντας ότι ο πολίτης Y.L. έχασε τη ζωή του ως αποτέλεσμα της χρήσης πυροβόλου όπλου, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Παρότι η αστυνομία δεν έχει ακόμη εξιχνιάσει το γεγονός, αρχικά έγινε λόγος για αυτοχειρία του θύματος, μιας και μια επιτόπια εξέταση της σωρού του θύματος, φέρει πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς, τα οποία επέφεραν το θάνατό του.

Ενώ όσον αφορά το ποινικό μητρώο του, οι αρχές ενημέρωσαν πως δε φέρει τίποτε το αξιόποινο και επιπλέον οι ειδικοί εμπειρογνώμονες συνεχίζουν να «χτενίζουν» την περιοχή ούτως ώστε να διαλευκανθεί η όλη υπόθεση. 


Στο ίδιο μήκος κύματος, καταγράφηκε ακόμη ένα άλλο τραγικό συμβάν στην πόλη της Χιμάρας.

Αυτή τη φορά θύμα υπήρξε ένας 29χρονος, ο Shpetim Baraj (Σπετίμ Μπάραϊ), ο οποίος και χτυπήθηκε από διερχόμενο Ι.Χ. με οδηγό ένα νεαρό άνδρα που ακόμη καταζητείται.

Ο 29χρονος έπειτα από τη διακομιδή του στο νοσοκομείο και ύστερα από 15 μέρες, υπέκυψε στα τραύματά του.

Συγγενής του 29χρονου δήλωσε πως παρά τις τόσες ημέρες που έχουν περάσει, οι αρχές δεν έχουν προβεί σε καμία σύλληψη και πως ο νεαρός χτυπήθηκε από μερικούς νέους που επέβαιναν στο όχημα του δυστυχήματος, οι οποίοι και είναι παιδιά των ανθρώπων που εργάζονται σε υψηλά διοικητικά πόστα της χώρας.

Επίσης γίνεται λόγος για ιδιοκτήτες επιχείρησης στην περιοχή Ποτάμι της Χιμάρας, που διαμένουν στα Τίρανα.

Συνεχίζοντας, αναφέρει πως μολονότι ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές ήδη από το 2015, εκείνες αποσιώπησαν το συμβάν.

Παρακάτω ακολουθεί περιληπτικά η αστυνομική αναφορά σχετικά με το θύμα, το οποίο και είχε απασχολήσει τις αρχές κατά το 2015:


Ο Shpetim Baraj (Σπετίμ Μπάραϊ) τελεί υπό κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνας, κατηγορούμενος για «ληστεία σε συνεργασία».


Ο ημεδαπός είναι κάτοικος του χωριού Κούτσι Αυλώνας και τέθηκε υπό κράτηση με την υπ' αριθμ. 128, απόφαση της 01.04.2013.

Η κράτησή του έγινε έπειτα απ' την απόφαση της Δικαστικής Περιφέρειας Αυλώνας και η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 16μηνη στέρηση της ελευθερία του για το ποινικό αδίκημα της «ληστείας σε συνεργασία».

Η σύλληψη του νεαρού έγινε στη Χιμάρα στις 17.05.2020, περίπου στις 22:10 και ενώ οδηγούσε το όχημά του, συγκρούστηκε με μια μοτοσικλέτα.

Ως αποτέλεσμα ο οδηγός της μοτοσικλέτας, πολίτης Sh. Β. διακομίστηκε στο Νοσοκομείο "TRAUMA" των Τιράνων για περεταίρω περίθαλψη

Πηγή: Himara.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: