Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Ατλαντική τραγωδία: ΗΠΑ κι ΕΕ για Ανατ. Μεσόγειο… είπε καθένας το ποίημά του


Φαίνεται ότι η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και των ομολόγων του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είχε αποτελέσματα στα ζητήματα που ενδιαφέρουν τους Ευρωπαίους, και ειδικά την Ελλάδα και την Κύπρο, πέραν της έκφρασης βαθιάς ανησυχίας για την ανατολική Μεσόγειο με έμφαση όμως στον εμφύλιο της Λιβύης.


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

 
Στην ανακοίνωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν γίνεται καμία αναφορά στο θέμα της Λιβύης ή της Ανατολικής Μεσογείου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συζητήθηκαν.

Η ανακοίνωση αναφέρεται στα ζητήματα που ενδιαφέρουν περισσότερο την Αμερική.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές, ο κ. Πομπέο έδωσε μεγαλύτερη σημασία στην απειλή της Κίνας και της Ρωσίας.

Βασικά εκεί εστιάστηκε, αλλά φέρεται να ανέφερε στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι η Αμερική ανησυχεί πολύ για την κατάσταση στη Λιβύη. Πάντως έδειξε να έχει ψύχωση με την Κίνα.
 
Φέρεται να είπε ότι γνωρίζει καλά τι συμβαίνει στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά ασχολήθηκε με το πρόβλημα της Λιβύης.

Από τις πληροφορίες που έχουμε δεν φαίνεται να υπήρξε κάποια πρόοδος στο θέμα της επιχείρησης IRINI.

Ο κ. Πομπέο είπε ότι πρέπει να σταματήσει ο εμφύλιος στη Λιβύη και πρόβλεψε ότι αν δεν σταματήσει θα έχει προεκτάσεις και στην ευρύτερη περιοχή.

Φαίνεται να μοιράζεται τη θέση του προέδρου της Αιγύπτου, ο οποίος τηλεφώνησε στον πρόεδρο Τραμπ και του ζήτησε να σταματήσει την επιθετικότητα του Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαίωσε και ευρωπαϊκή πηγή, ο κ. Πομπέο εξέφρασε ανησυχία για τη συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΡΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: