Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Στρατηγοί μιλούν για κίνδυνο ενδοτισμού στα ελληνοτουρκικά και “προσκομίζουν αποδείξεις”

Τα όσα είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρος για την στρατιωτική αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής για την εθνική κυριαρχία, φαίνεται ότι είναι “εκτός κλίματος”, όπως τουλάχιστον αυτό διαμορφώνεται και από την Τουρκία, αλλά και από κάποιους κύκλους στην Ελλάδα.


Ο Α/ΓΕΕΘΑ μίλησε για “φωτιά” την ώρα που ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δυο φορές μέσα σ΄ ένα 24ωρο μίλησε περί διαλόγου με την Ελλάδα, χωρίς βεβαίως να μας λέει τι θέλει να συζητήσουμε.
 
Η επιμονή του κ.Τσαβούσογλου προκάλεσε δικαιολογημένα καχυποψία ότι “κάτι τρέχει” και ότι κάποιοι μας “σπρώχνουν προς το διάλογο”, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 
Ο Αντιστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Λουκόπουλος με κείμενο του που δημοσιεύσαμε στο Militaire.gr αναφέρθηκε χωρίς περιστροφές σε “φιγούρες ενδοτισμού” τις οποίες αναμένει να “βγουν από την κρυψώνα” τους, μετά από τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.

 
Ο Αντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης πρόσθεσε με δική του παρέμβαση προσκομίζει “αποδείξεις” για όσα ανέφερε ο κ.Λουκόπουλος. Έγραψε στη προσωπική του σελίδα στο facebook:

“Το εγχώριο ενδοτικό κατεστημένο αναλαμβάνει δράση: Μετά τις δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ, για την Τουρκία, ο κ. Παναγ. Ιωακειμίδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, με σχετική ανάρτηση στο facebook επισήμανε:
«Μήπως η κυβέρνηση πρέπει να μαζέψει λίγο τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ από το να μιλάει συνεχώς και να λέγει τα όσα ανεύθυνα λέγει πυροδοτώντας ακόμη περισσότερο την ένταση που τόσο επιδιώκει η Τουρκία ;» . 

– Από αυτόν λίγο-πολύ το περιμέναμε καθόσον σύμβουλος του κ. Σημίτη, αλλά και από στελέχη της Ν.Δ. ; !!!

Ο κ. Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, υποψήφιος της Ν.Δ. στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, προερχόμενος από τον πολιτικό σχηματισμό της «Δράσης», έγραψε σε σχετική ανάρτηση :
«Ρεσιτάλ ανοησίας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αρχηγών, οι οποίοι ανταγωνίζονται για την πιο στρατόκαυλη δήλωση»…Που τους βρήκε αυτούς ο Κυριάκος ; !!”

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί τα “στρατόπεδα” που φαίνεται να διαμορφώνονται στο εσωτερικό της χώρας, σ΄ ότι έχει να κάνει με την τουρκική απειλή.

Είναι οι αντικρουόμενες δηλώσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και των συμβούλων και πολιτικών είναι μέρος μιας στρατηγικής της Αθήνας, ή πρόκειται για “αυθόρμητες δηλώσεις” που δημιουργούν σύγχυση και καχυποψία;

Αν η κυβέρνηση σκέφτεται να ανταποκριθεί στις προσκλήσεις του κ.Τσαβούσογλου, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ενημερώσει την ελληνική κοινή γνώμη με ειλικρίνεια κι όχι με υπεκφυγές.

Τα ελληνοτουρκικά δεν προσφέρονται για επικοινωνιακή διαχείριση, ούτε μπορούν να προσεγγίζονται με κριτήρια δημοσκοπικά.
Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Και φυσικά ενιαία γραμμή.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: