Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

''Πισώπλατη μαχαιριά'' από Καναδά-Γερμανία: Στέλνουν όπλα στον Ερντογάν & του δίνουν το ''πράσινο φως'' για επιθετικές κινήσεις στο Αιγαίο

 

Για άλλη μία φορά δήθεν σύμμαχοι της χώρας μας σώζουν την Τουρκία και την βοηθάνε ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο.  

 
Γερμανία και Καναδάς, στέλνουν νέους εξοπλισμούς στον Ερντογάν και έμμεσα με αυτή την κίνηση του λένε να προχωρήσει σε επιθετικές κινήσεις στο Αιγαίο!

O Καναδάς εγκρίνει την πώληση οπτικών για drone στην Τουρκία, παρά το εμπάργκο όπλων.

Ενώ οι περιορισμοί στις στρατιωτικές εξαγωγές προς την Τουρκία εξακολουθούν να ισχύουν, η Οτάβα δήλωσε ότι θα εξετάσει εξαιρέσεις κατά περίπτωση.

***Το Middle East Eye, αποκαλύπτει πώς ο Καναδάς αποφάσισε να εγκρίνει τις πωλήσεις εξελιγμένων οπτικών για drone στην Τουρκία, η οποία υπόκειται σε καναδικό εμπάργκο όπλων από τον Οκτώβριο του 2019 μετά τη στρατιωτική εισβολή της Άγκυρας στη Συρία.

Τον Απρίλιο, ο Καναδάς επέκτεινε την απαγόρευση πωλήσεων όπλων στην Τουρκία χωρίς να δώσει εξηγήσεις, παρόλο που άλλοι σύμμαχοι, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, τερμάτισαν παρόμοιες απαγορεύσεις εναντίον της Άγκυρας πριν από μήνες.

Οι κύριοι προμηθευτές drone της Τουρκίας, η Baykar και η TAI, χρησιμοποιούν τις ηλεκτρο-οπτικές (EO) και τις υπέρυθρες (IR) κάμερες του Kαναδού παραγωγού, στα οπλισμένα και άοπλα τους drone.

Η απόφαση για παράταση του εμπάργκο ανησυχεί τους Τούρκους αξιωματούχους που αναπτύσσουν ενεργά αυτά τα αεροσκάφη σε εκστρατείες στη Συρία και τη Λιβύη, όπου η Άγκυρα υποστηρίζει την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση στον αγώνα της ενάντια στον στρατηγό Xαλίφα Χαφτάρ.

«Ο Καναδάς αποφάσισε να εκδώσει εξαίρεση για αυτές τις στρατιωτικές κάμερες μετά τις διπλωματικές ανταλλαγές», δήλωσε ένας Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε με την ανωνυμία λόγω κυβερνητικού πρωτοκόλλου, στο MEE.

Boήθεια και από την Γερμανία 
***Όπως αποκάλυψε χθες το Πενταπόσταγμα, η Γερμανία ναυπηγεί για την Τουρκία με τέσσερις φρεγάτες MKS-180.  
Η απόφαση λήφθηκε 17 Ιουνίου από το γερμανικό Κοινοβούλιο το οποίο και ενέκρινε το πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών συνολικού κόστους € 5,5 δισεκατομμυρίων. 

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Ε. Μακρόν για τα τουρκικά σχέδια στη Λιβύη:
"Αυτή η υποστήριξη συνδυάζεται με εχθρική και απαράδεκτη συμπεριφορά των θαλάσσιων δυνάμεων της Τουρκίας προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, με στόχο την παρεμπόδιση των προσπαθειών για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών.
Αυτές οι συμπεριφορές, όπως όλες οι ξένες παρεμβάσεις στη σύγκρουση στη Λιβύη, πρέπει να σταματήσουν.''  


Οι MSK-180 θα ναυπηγηθούν στις εγκαταστάσεις της Blohm+Voss στη Γερμανία, θα έχουν μήκος 155 μέτρα και εκτόπισμα 9.000 μέτρων. 

Το πρόγραμμα έχει κερδίσει η ολλανδική Damen (σε συνεργασία με την Blohm+Voss και τη Thales).
 
Η ταχύτητα πλεύσης, με κατάσταση θαλάσσης 4, θα είναι της τάξεως των 18 κόμβων (33 χιλιόμετρα την ώρα), ενώ με την ταχύτητα πλεύσης η εμβέλεια του πλοίου θα είναι περί τα 4.000 ναυτικά μίλια (7.400 χιλιόμετρα).
Η παράδοση του πρώτου πλοίου αναμένεται το 2023, σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα.
***Το Middle East Eye,
***Όπως αποκάλυψε χθες το Πενταπόσταγμα,
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: