Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Αιγυπτιακά ΜΜΕ-RT: "Η Τουρκία έχασε δύο υποβρύχια στη Λιβύη"


Στην αποκάλυψη ενός σοβαρού επεισοδίου, προχώρησαν Αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης και η αραβόφωνη έκδοση του RT, εκθέτοντας τις σοβαρές αδυναμίες του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας που επιχερεί να κυριαρχήσει στη νοτιανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία φέρεται να έχασε επαφή με δύο υποβρύχιά της κλάσης 209 που επιχειρούσαν ανοικτά της Λιβύης, λόγω παρεμβολών που δέχτηκαν στα συστήματα επικοινωνίας τους από αιγυπτιακά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 Ιουνίου και η Τουρκία, όπως είναι φυσικό το απέκρυψε, καθώς η επιβεβαίωση ενός τέτοιου συμβάντος σημαίνει το οριστικό τέλος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού χωρίς άμεση και κατακόρυφη αναβάθμιση.

Εντός της Τουρκίας επικρατεί σύγχυση, αφού όπως επισημαίνει στρατιωτική πηγή στο RT, θεωρητικά είναι δύσκολο να υπάρξει αποτελεσματική παρεμβολή στα ηλεκτρονικά συστήματα ενός υποβρυχίου, λόγω του ότι πλέει και επιχειρεί σε μεγάλα βάθη, και γι' αυτό θα απαιτούσε και ένα αξαιρετικά προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου.

Σημειώνεται ότι ακόμα το περιστατικό δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ αν όντως τα δύο τουρκικά υποβρύχια νέκρωσαν μέσω εξελιγμένου συστήματος παρεμβολών, αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις τακτικές πολέμου, αλλά και την επίσημη υποβάθμιση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικό.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις πάνω στο ζήτημα.
Υπενθυμίζεται ότι στον απόηχο του παραπάνω περιστατικού, η Αίγυπτος αγοράζει από τη Ρωσία 500 άρματα μάχης T-90MS και μετατρέπεται σταδιακά στην ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στον αραβικό κόσμο και μία από τις ισχυρότερες παγκοσμίως.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Άμυνας συμφώνησε με τη ρωσική εταιρεία Uralvagonzavod και τον οργανισμό εξαγωγών όπλων Rosoboronexport στην κατασκευή 500 αρμάτων μάχης T-90MS, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ σήμερα το Σάββατο.

Σύμφωνα με πηγές της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, η Uralvagonzavod (UVZ) θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο για την διενέργεια της συναρμολόγησης των αρμάτων μάχης T-90MS στην Αίγυπτο για τον σκοπό αυτό θα απασχοληθούν εκατοντάδες Αιγύπτιοι εργαζόμενοι.

Η συνεχής προσέγγιση Ρωσίας-Αιγύπτου "φουντώνει" τα σενάρια για πλήρη ρήξη μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, δεδομένου και του γενικευμένου ηλεκτρονικού πολέμου που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι στα τουρκικά drones στη Λιβύη, εξυπηρετόντας παράλληλα και τα αιγυπτιακά συμφέροντα.

Μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του GNA, Ταξίαρχου  Αμπντέλ-Χαντί Νταχ, με την οποία επιβεβαιώνεται η άφιξη έξι ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Pantsir στη Σύρτη, έχουμε την εμφάνιση νέων ρωσικών οπλικών συστημάτων,  ηλεκτρονικού πολέμου αυτήν τη φορά.
 
Σύμφωνα με εκπροσώπους του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, τα ρωσικά συστήματα EW καταδεικνύουν ήδη με επιτυχία τον αγώνα κατά των τουρκικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων αφού τα πρώτα που έφτασαν “εξουδετέρωσαν” τουλάχιστον 11 τουρκικά drone στο έδαφος της Λιβύης τις τελευταίες εβδομάδες.

Η κρίση λοιπόν στη Λιβύη κορυφώνεται και τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου έχουν μπει για τα καλά στο "παιχνίδι", τη στιγμή που η Τουρκία πιθανώς έρχεται αντιμέτωπη με μία από τις πιο εξευτελιστικές ήττες της στην ιστορία, ειδικότερα εφόσον επιβεβαιωθεί και το σοβαρότατο ζήτημα των υποβρυχίων.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: