Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Είμαστε άξιοι της τύχης μας… Όλη η προσοχή μας στα σκάνδαλα, όταν η Τουρκία σχεδιάζει σύγκρουση

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal


Η σκανδαλολογία, που αποτελεί αγαπημένο «άθλημα» των πολιτικών, αλλά και των συναδέλφων δημοσιογράφων, καλύπτει πολύ πιο σοβαρά πράγματα, που αφορούν την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου.


Η Τουρκία, ως γνωστό, καραδοκεί. Δεν κρύβεται.
Επιτίθεται εναντίον όλων των γειτόνων της, επειδή προφανώς ο Ταγίπ Ερντογάν στηρίζεται ακόμα στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και στον ηγέτη της Ρωσίας, οι οποίοι τον αφήνουν ανενόχλητο να σχεδιάζει τη νέα σύγκρουση.
Στόχοι η Ελλάδα και η ξανά Κύπρος.
Όμως, στην Ελλάδα, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση έχουν συρθεί στο λασπώδες περιβάλλον των σκανδάλων, υπαρκτών και ανύπαρκτων και δεν βλέπουν τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επανέρχεται δυναμικά στην περιοχή το Ισραήλ.

  • Με τα σκάνδαλα ΠΡΕΠΕΙ να ασχολείται μόνο η Δικαιοσύνη. Δεν είναι δυνατόν να «δικάζουν» κάθε πρωί, μεσημέρι και βράδυ από τηλεοράσεως οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό. Οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι έγιναν εισαγγελείς αλλά και δικαστές ταυτόχρονα.

Είχαμε, λοιπόν, πρώτα την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιερουσαλήμ, η οποία στέφθηκε από επιτυχία, και σε επίπεδο δηλώσεων αλλά και της υποδοχής, που του επιφύλαξε η πολιτική και η πολιτειακή ηγεσία του Ισραήλ.

Ακολούθησε μετά η έκτακτη μετάβαση στο Τελ Αβίβ του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη και η συνάντηση του με τον ομόλογό το, Γκάμπι Ασκενάζι.

Φαίνεται ότι συμφωνήθηκαν κάποια σημαντικά πράγματα, που έχουν σχέση με την άμυνα και την ενεργειακή ασφάλεια.

Γεγονός είναι ότι οι σχέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου με το Εβραϊκό Κράτος είναι εξαιρετικές.

Αν και δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες των όποιων συμφωνιών έγιναν, οι πληροφορίες που διέρρευσαν και από τις τρεις πρωτεύουσες είναι προς μία καλή κατεύθυνση αναφορικά με τη συνεργασία που επιθυμούν και οι αρμόδιες κυβερνήσεις.

Το μείζον, βέβαια, είναι η στρατιωτική συνεργασία και πιστεύω -χωρίς να γνωρίζω τους ακριβείς λόγους- ότι δεν προχώρησε στο επίπεδο που θα επιθυμούσαμε.

Οπωσδήποτε χρειάζεται χρόνος για να επιτευχθεί μία τέτοια συμφωνία, διότι ομιλούμε για πρωτόγνωρα πράγματα.

Και η Ελλάδα, και πολύ περισσότερο η Κύπρος απαιτείται να συνάψουν περιφερειακές συνεργασίες, καθώς -όπως έχουμε υποστηρίξει κατά καιρούς- το ΝΑΤΟ έχει ένα άλλο σκοπό και συνεχώς κλείνει τα μάτια στις τουρκικές παρανομίες, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καν «δόντια».

Δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε την Ελλάδα, ούτε την Κύπρο.
Στον τομέα της ασφάλειας, η Ε.Ε. είναι ένα σκάρτο κλάμπ, που δεν θέλει να την ενοχλούν στο λήθαργό της.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: