Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Ο απίστευτος τρόπος με τον οποίο η αεροπορία του Χάφταρ ξεγελάει τα τουρκικά ραντάρ (vid)

Αν και η πλάστιγγα έχει αρχίσει να γέρνει προς τις δυνάμεις του Σάρατζ και του Ερντογάν, ο Χάφταρ φαίνεται να μην έχει πει την τελευταία του λέξη στον εμφύλιο της Λιβύης. 


Παρά τη ρωσική «βοήθεια» και την συνεχή κατάρριψη τουρκικών drones, ο εναέριος χώρος της Λιβύης αποτελεί επικίνδυνο πεδίο επιχειρήσεων.

Τουρκικές φρεγάτες που περιπολούν ανοιχτά της Λιβύης, οπλισμένες με αντιαεροπορικά συστήματα, κάνουν τους πιλότους του Χάφταρ «καμικάζι αυτοκτονίας».

Οι εικόνες τουρκικών πυραύλων στα χωράφια της Λιβύης επιβεβαιώνουν τα παραπάνω:

Oded Berkowitz@Oded121351
 
- Navy frigate sailing off coast of (55 km west of ) reportedly fired (at least one) RIM-66E-05 SAM, supposedly against an UAV, which missed and landed near al-Ajaylat, just southwest of Sabratha
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
171 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 
Πρόκειται για τα -μεγάλου μεγέθους- συντρίμμια ενός αντιαεροπορικού πυραύλου RIM-66E Standard, ή όπως τον ξέρουμε εμείς, Standard SM-1MR. Είναι ο πύραυλος που εξοπλίζει τις τουρκικές φρεγάτες O.H Perry.

Η στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας είναι δεδομένη, αλλά πως αντιμετωπίζουν οι Λίβυοι πιλότοι τα τουρκικά πυρά; Πετώντας όσο πιο χαμηλά μπορούν!

Πλάνα από το πιλοτήριο ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου Mi-24P αποδεικνύουν τις χαμηλές πτήσεις που πραγματοποιεί η Πολεμική Αεροπορία του Στρατάρχη Χάφταρ για να περάσει κάτω από τη «μύτη» των τουρκικών ραντάρ:

Babak Taghvaee - Μπάπακ Τακβαίε - بابک تقوایی (B)@BabakTaghvaee1
 
Interesting video from Abdulqader Al-Amidi shows Mi-24P heavy attack helicopter of National Air Force flying extremely low over the coast of near . That much low the frigates can't bother her with their RIM-66E-5s:https://twitter.com/i/status/1272926981454266368/ 
Ενσωματωμένο βίντεο
عبدالقادر العبيدي@pilot_beka
 
✈💆‍♂️
Ενσωματωμένο βίντεο
40 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 

Και όλα αυτά την ώρα που Ρωσία και Γαλλία ετοιμάζονται να αλλάξουν τα δεδομένα

Μια νέα «συμμαχία» Ρωσίας-Γαλλίας φαίνεται πως είναι στα σκαριά στη Λιβύη, κίνηση που φαίνεται πως διακόπτει τα σχέδια της Άγκυρας για συμφωνία με την Μόσχα, που θα της επέτρεπε να αναλάβει τον έλεγχο της Σύρτης. Αυτό ανέφερε πολιτική πηγή της Λιβύης.

«Φαίνεται ότι η Γαλλία έχει αρχίσει να ευθυγραμμίζεται με τη Ρωσία εναντίον της Τουρκίας, και στην πραγματικότητα, είναι ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε η πηγή στο The Arab Weekly.

Η πηγή, η οποία μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, εξήγησε ότι «οι Ρώσοι και οι Γάλλοι αναγνωρίζουν την σημασία της Σύρτης. Και οι δύο θέλουν το λιμάνι και τη βάση της Αλ-Καρντάμπια. »

Παρατηρητές συνέδεσαν την αναβολή μιας προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψης στην Τουρκία από τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σογκού και τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και μια δήλωση που εξέδωσε η γαλλική Προεδρία την Κυριακή, επικρίνοντας έντονα την τουρκική επέμβαση στη Λιβύη.

Ο χρόνος και των δύο εξελίξεων -πάντα κατά τους παρατηρητές αυτούς- μπορεί να δείχνει ότι υπήρξε συντονισμός της τελευταίας στιγμής μεταξύ Μόσχας και Παρισιού.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: