Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Μαύρη άθλια προπαγάνδα από την ερντογανική Σαφάκ: «Η Αθήνα θέλει πόλεμο»

“Η Αθήνα θέλει πόλεμο: απειλητικό βήμα προς τις δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας”.


Αυτός ο τίτλος φιγουράρει στο ***σημερινό πρωτοσέλιδο της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας “Γενί Σαφάκ”, φιλοξενώντας τέσσερα πιθανά σενάρια τα οποία εξετάζει η Αθήνα ως αντίδραση, στην περίπτωση εμφάνισης τουρκικού ερευνητικού πλοίου ανοικτά της Κρήτης και της Ρόδου το φθινόπωρο.

Ο συντάκτης του άρθρου μάλιστα δε διστάζει να μιλήσει για ένα προκλητικό και προβοκατόρικο σενάριο, που θα αυξήσει τις εντάσεις στην περιοχή τον Σεπτέμβριο.
Την ίδια ώρα, η Αγία Σοφία, εξακολουθεί να απασχολεί τον τουρκικό Τύπο, σχεδόν το σύνολο του οποίου προεξοφλεί πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 2 Ιουλίου θα είναι υπέρ της μετατροπής σε τζαμί και ότι στις 15 Ιουλίου, στην επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος θα γίνει μάλιστα και η πρώτη προσευχή.

Η Γενί Σαφάκ, αναφέρεται ακόμη σε χθεσινή δημοσκόπηση που έγινε στη γείτονα και η οποία δείχνει ότι το 90% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος και των εθνικιστών επιζητούν τη μετατροπή της ***Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
** Σχολιάζει μάλιστα προκλητικά στον τίτλο «Το έθνος είπε την τελευταία του λέξη».

Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρεζτέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος σε πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του σημείωνε ότι “η Αγία Σοφία πρέπει να ανοίξει ως τόπος λατρείας των μουσουλμάνων”.

Hellas Journal, με πληροφορίες από YENI SAFAK
***σημερινό πρωτοσέλιδο της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας “Γενί Σαφάκ”,

***Αγίας Σοφίας σε τζαμί. 
***Σχολιάζει μάλιστα προκλητικά στον τίτλο «Το έθνος είπε την τελευταία του λέξη».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: