Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Προκλητικές κατηγορίες της Τουρκίας για την Ελλάδα: «Οι Έλληνες πυροβολούν με πραγματικές σφαίρες τους πρόσφυγες»

Απίστευτες κατηγορίες σε βάρος της χώρας μας εξαπέλυσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, σε συνέχεια των προκλητικών δηλώσεων στις οποίες επιδίδονται τα πολιτικά πρόσωπα της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα.



Το σκοινί συνεχίζει να τραβάει Άγκυρα, η οποία επιμένει να παίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων μέσω των προκλητικών δηλώσεων των πολιτικών της.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σελίμ Κιράν, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «οι πρόσφυγες δεν πρέπει να υποβάλλονται σε απάνθρωπη μεταχείριση ούτε να απωθούνται με βίαιο τρόπο.

Πρέπει όλοι να συμμορφωθούμε προς τις διεθνείς μας υποχρεώσεις», την ίδια στιγμή που η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο για να πιέσει για τα προσωπικά της συμφέρονται.

Ο ίδιος κατηγόρησε τη χώρα μας λέγοντας ότι: «η Ελλάδα, η οποία απωθεί τους μετανάστες με τη βία και υψώνει τείχος με συρματοπλέγματα στα σύνορα με την Τουρκία, τώρα με την ακτοφυλακή της απομακρύνει σκάφη με μετανάστες και τους πυροβολεί με πραγματικές σφαίρες».

Όλα αυτά την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ***, Νίκος Δένδιας μαζί με τον ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλεια, Ζοζέπ Μπορέλ ταξίδεψαν στον Έβρο, με σκοπό να επισκεφθούν το Στρατιωτικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές και να συζητήσουν εστιάζοντας στις ευρωτουρκικές σχέσεις, με έμφαση στην κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα εις βάρος της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων της παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος.

«Η Αγιά Σοφιά είναι τζαμί»
***Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε και ο Αμπτουλχαμίτ Γκιουλ, τονίζοντας ότι η «η Αγιά Σοφιά είναι τζαμί» και «πρέπει να ανοίξει άμεσα για προσευχή»
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Τουρκίας, δήλωσε ότι κανείς δεν αποκαλεί την Αγιά Σοφιά Μουσείο.
«Πιστεύουμε ότι θα γίνει αυτό που κληροδότησε ο Μωάμεθ ο Πορθητής. Στην πραγματικότητα κανείς δεν αποκαλεί Μουσείο την Αγία Σοφία. Η Αγία Σοφία είναι τζαμί.
Πιστεύουμε πως πρέπει να λειτουργήσει όπως λειτουργούσε στην πραγματικότητα και να ανοίξει για προσευχή.
Και ως δικαιοσύνη και ως διοίκηση θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για να λειτουργήσει η Αγία Σοφία ως τζαμί», είπε χαρακτηριστικά.  
Τσαβούσογλου: «Κανείς δεν θα τολμήσει να σταματήσει τα γεωτρύπανά μας»
Λίγες μόνο ώρες φαίνεται ότι κράτησε η διάθεση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για διάλογο με την Αθήνα, καθώς ο ίδιος επέστρεψε στην προκλητική τακτική του, απειλώντας ανοικτά όποιον επιχειρήσει να σταματήσει τα γεωτρύπανα της γείτονος. 
***Σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και αναδημοσιεύει η Deutsche Welle, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί την Αθήνα ότι «δεν θέλει διάλογο».
Συγκεκριμένα στην παρατήρηση του Γερμανού δημοσιογράφου ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης αποκαλεί την Τουρκία «ταραχοποιό» στη Μεσόγειο, ο Τσαβούσογλου απαντά ως εξής: 
«Ας ρίξει το βλέμμα στο καθρέφτη ο Έλληνας πρωθυπουργός κι ας αναρωτηθεί πού έκανε ο ίδιος λάθη.
Από τότε που ανέλαβε την εξουσία, του πρότεινε ο πρόεδρος Ερντογάν συνεργασία στη Μεσόγειο.
Μπορούμε να λύσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα με τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο.
Ο Ερντογάν ήθελε διάλογο, αλλά η Αθήνα δεν ήταν διατεθειμένη. Τώρα η Ελλάδα κάνει συμφωνίες με μεσογειακές γειτονικές χώρες. Αντί να εργάζεται με τη Γαλλία και την ΕΕ εναντίον μας, θα έπρεπε επιτέλους να μιλήσει με μας.
Οι προσπάθειες των Αθηνών να μας αποκλείσει είναι μάταιες. Θα υπερασπιστούμε να συμφέροντά μας κι αυτά της Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».
Σύμφωνα με την Deutsche Welle ο Γερμανός δημοσιογράφος με αφορμή την εξαγγελία της Τουρκίας ότι θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο από τον Σεπτέμβριο, τον ρωτά, τι θα κάνει η χώρα του, εάν το ελληνικό πολεμικό ναυτικό τις εμποδίσει. 
«Ας προσπαθήσει» τονίζει. 
«Κανείς δεν θα τολμήσει να σταματήσει τα γεωτρύπανά μας.
Πρόκειται για κυριαρχικά δικαιώματά μας που θα υπερασπιστούμε.
Εάν θέλουν τη κλιμάκωση, θα πάρουν την απάντηση».
***, Νίκος Δένδιας μαζί με τον ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλεια, Ζοζέπ Μπορέλ ταξίδεψαν στον Έβρο, με σκοπό να επισκεφθούν το Στρατιωτικό Φυλάκιο 1, 


***Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε και ο Αμπτουλχαμίτ Γκιουλ, τονίζοντας ότι η «η Αγιά Σοφιά είναι τζαμί» και «πρέπει να ανοίξει άμεσα για προσευχή»


***Σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και αναδημοσιεύει η Deutsche Welle, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί την Αθήνα ότι «δεν θέλει διάλογο».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: