Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Γ.Στόλτενμπεργκ: Δεν τολμάει ούτε να ονοματίσει την Ελλάδα - «Η Λιβύη επηρεάζει συμμάχους του Νότου»

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την ανοιχτή του υποστήριξη στους φιλότουρκους της Τρίπολης και ενώ συνεχώς τονίζει το «πόσο σημαντική» είναι η Τουρκία για το ΝΑΤΟ, τώρα αρνείται να ονοματίσει την Ελλάδα από φόβο(;) μην προκαλέσει την οργή της Άγκυρας. 


Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως «σύμμαχο του Νότου»

Μάλιστα, την ώρα που τόσο η Ελλάδα όσο και η Γαλλία έχουν δηλώσει πως θα θέσουν το θέμα της Λιβύης στο ΝΑΤΟ, ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα!

Δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνεται ένα θέμα το οποίο απασχολεί άμεσα τουλάχιστον 4 χώρες συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας ψηφιακά σε δημοσιογράφους ενόψει της Συνόδου των υπουργών Άμυνας που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης αύριο, ο γ.γρ. του ΝΑΤΟ, χαρακτήρισε την κατάσταση «εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη», ενώ τόνισε την ανάγκη για ενδελεχή έρευνα για τους «μαζικούς τάφους»  (οι οποίοι «ανακαλύφθηκαν» φυσικά από τους φιλότουρκους). 

«Όλες οι εξελίξεις υπογραμμίζουν ότι χρειάζεται μια πολιτική ειρηνική λύση στη Λιβύη», τόνισε.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που στηρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την «διαδικασία του Βερολίνου» όπως λέγεται και υπογράμμισε την «ανησυχία» της Συμμαχίας για την έντονη παρουσία της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία.

Επιβεβαίωσε δε ότι το ΝΑΤΟ παρακολουθεί τις εξελίξεις από πολύ κοντά και πραγματοποιούνται συζητήσεις σε όλα τα διπλωματικά επίπεδα για το θέμα.

Το θέμα της Λιβύης δεν είναι στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας, ωστόσο ο Γ. Στόλτενμπεργκ άφησε ανοιχτό να τεθεί το ζήτημα αφού «επηρεάζει συμμάχους του Νότου».

Μήπως ο κ.Στόλτενμπεργκ «θυμάται» τις «ίσες αποστάσεις» μόνο όταν τον συμφέρουν; 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: