Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ για το σποτ με τη χρηματοδότηση στα ΜΜΕ – Σκληρή επιστολή ΕΣΗΕΑ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα χρήματα που έλαβαν τα ΜΜΕ από την κυβέρνηση.

Πυρά από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και σκληρή επιστολή προς τον Σκουρλέτη από την ΕΣΗΕΑ.


Αντιδράσεις εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το σποτ που έδωσε χτες *** στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου για τις χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ.
Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσαν πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που επιστολή για το ζήτημα έστειλε και η ΕΣΗΕΑ στον γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη.
Το σποτ προκαλεί την αντίδραση και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Πυρά από ΝΔ – ΚΙΝΑΛ
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Twitter εξαπέλυσε πυρά κατά της Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για «χυδαίο τηλεοπτικό σποτ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να κατηγορήσει όλους ανεξαιρέτως τους δημοσιογράφους ως όργανα των εργοδοτών τους και άρα ανθρώπους χωρίς τη δική τους άποψη και ταυτοχρόνως να δείξει για άλλη μια φορά το ολοκληρωτικό του αποκρουστικό πρόσωπο», τόνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος, και αυτός σε ανάρτησή του στο Twitter υπογράμμισε:
«Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά αντιδημοκρατικό, εμπαθές και εκδικητικό. Αδυνατώντας να κρύψουν τη γονιδιακή ολοκληρωτική τους νοοτροπία, προσβάλλουν και διασύρουν το σύνολο της δημοσιογραφίας. Έτσι,κατέληξαν και πάλι, από ψευδο-εισαγγελείς, κατηγορούμενοι».


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης σημείωσε με τη σειρά του: «Ως εκπρόσωπος τύπου έχω την τύχη να συνεργάζομαι με δεκάδες δημοσιογράφους τα τελευταία χρόνια.

Έχω πολλές ιστορίες να περιγράψω για όσα περνούν και αυτοί την περίοδο της κρίσης.
Το τσουβάλιασμα που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το βίντεο του είναι άδικο και υποκριτικό.
Από τη μια λοιπόν υπάρχει η ΝΔ που δεν δίνει στο φως της δημοσιότητας το πόσα χρήματα πήγαν και που και από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ που ζει σε παράλληλο σύμπαν.
Και υπάρχει και το Κίνημα Αλλαγής.
Που χθες συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των πρώην εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας και τη Δευτέρα θα καταθέσει κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για άμεση λύση στο αδιέξοδο που έχει προκληθεί από την κατάργηση του προνομίου των εργαζομένων έναντι των τραπεζών».

Αντιδράσεις και εντός ΣΥΡΙΖΑ
Το σποτ όμως συγκέντρωσε και πυρά και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση του πρώην περιφερειακού συμβούλου με την παράταξη της Ρένας Δούρου Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος τόνισε:
«Απαράδεκτη η κυβέρνηση για την αδιαφάνεια στη λίστα χρηματοδότησης των ΜΜΕ.
Δύο φορές απαράδεκτος ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς το σποτ του τσουβαλιάζει όλους τους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους ότι τα παίρνουμε. Κρίμα».

Επιστολή ΕΣΗΕΑ σε Σκουρλέτη
Με επιστολή της προς τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ» Πάνο Σκουρλέτη ***αντέδρασε η ΕΣΗΕΑ ως προς το βίντεο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα ποσά που δόθηκαν σε ΜΜΕ για τη καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει πως το βίντεο αποτελεί «απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου», «στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής».

Παράλληλα ζητά διαφάνεια για τις χρηματοδοτήσεις ενώ υπενθυμίζει την πρόσκληση προς τα κόμματα για το ζήτημα της «ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν».
Μάλιστα αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση αυτή.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Κύριε Σκουρλέτη,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής.
Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.
Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν.
Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε.
Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες».
*** στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου για τις χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ.
***αντέδρασε η ΕΣΗΕΑ ως προς το βίντεο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: