Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Πυροσβέστες της Χίου: «Δεν πάει άλλο, 2-3 φορές την μέρα σβήνουμε πυρκαγιές σε πολλά σημεία ταυτόχρονα πέριξ του καταυλισμού»...

Δεν πάει άλλο, 2-3 φορές την ημέρα σβήνουμε πυρκαγιές σε πολλά σημεία ταυτόχρονα πέριξ του καταυλισμού «μεταναστών» στην ΒΙΑΛ Χίου ΑΙΤΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Α.


Με την παρούσα μας, διαμαρτυρόμεθα για τις συνθήκες εργασίας μας κατά τη διάρκεια των συμβάντων που εκδηλώνονται περιμετρικά της ΒΙΑΛ Χίου. Καλούμεθα, άλλοτε δύο και τρεις φορές την ημέρα, σε κατάσβεση πυρκαγιών σε δύο ή και περισσότερα σημεία ταυτόχρονα.

Λόγω όμως της κατάστασης που επικρατεί η επιτέλεση του έργου μας είναι δυσχερής.
Περιμετρικά του Κέντρου υποδοχής έχει σωρευθεί μεγάλος όγκος απορριμμάτων, στα οποία οι πρόσφυγες και μετανάστες βάζουν φωτιά καθημερινά προκειμένου, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, να σκοτώσουν ποντίκια και φίδια.

Τα μέλη μας καλούνται να εισέλθουν στα απορρίμματα εν μέσω αναθυμιάσεων κυρίως από πλαστικά και υπολείμματα φαγητών σε αποσύνθεση, για να κατασβέσουν τις πυρκαγιές, με ό,τι τούτο συνεπάγεται για την υγεία τους.

Εκτός των απορριμμάτων στο χώρο ρέουν και λύματα από το κέντρο υποδοχής, το ύψος των οποίων φθάνει μέχρι το γόνατο, ενώ παντού υπάρχουν περιττώματα.

Οι υπηρεσίες μας διαρκούν εικοσιτέσσερεις συνεχείς ώρες, ενώ δύο συνάδελφοί μας είναι για τουλάχιστον οκτώ ώρες σε περιπολικό σταθμευμένο στο σημείο.

Τούτο έχει ως αποτέλεσμα τα μέλη που αντιμετωπίζουν τα συμβάντα να μην έχουν την δυνατότητα απολύμανσης, παρά μόνον μετά τη λήξη της βάρδιaς τους, πολλές ώρες αργότερα. αγροτικοί, προχείρως διανοιγμένοι, με μεγάλους λάκκους από τις νεροποντές και γεμάτοι κλαδιά και χόρτα, ώστε τα οχήματά μας με μεγάλη δυσκολία φθάνουν στα σημεία της κατάσβεσης.

Τούτο εγκυμονεί κινδύνους για τη γειτνιάζουσα δασική έκταση και τις θερινές παιδικές κατασκηνώσεις του οικισμού Σκλαβίων, για το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Κρήνας, αλλά και για τις παρακείμενες ιδιοκτησίες, που σε περίπτωση μεγάλης πυρκαγιάς θα είναι πολύ δύσκολο να σωθούν, αφού η παρεμπόδιση της φωτιάς δεν είναι δυνατή αν δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες, στην συγκεκριμένη περίπτωση καθαροί δρόμοι, που θα την αναχαιτίσουν.

Με την παρούσα μας, σας γνωρίζουμε τα άνω ζητήματα και διαμαρτυρόμεθα για την υπάρχουσα κατάσταση, καθώς δεν είναι λίγα τα μέλη μας που έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά και δερματολογικά προβλήματα.

Παράλληλα, αιτούμεθα όπως μας συνδράμετε στο δύσκολο έργο μας, απομακρύνοντας τα απορρίμματα, καθαρίζοντας όλους τους χώρους περιμετρικά του κέντρου υποδοχής και προχωρώντας στην διάνοιξη δρόμων και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.
Στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις και διάλογο.


Με τιμή Για την Ένωση Υποσημείωση Επισυνάπτουμε στην παρούσα μας ενδεικτικά, φωτογραφίες από συμβάντα εντός του χώρου απορριμμάτων και από τους γύρωθεν δρόμους για να διαπιστώσετε το δυσχερές του έργου μας. ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ...

 www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: