Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Αποκαλυπτικό τηλεγράφημα προμηνύει πόλεμο στη Μέση Ανατολή/Πόλεμο σε Βενεζουέλα-Ιράν ετοιμάζουν (;) ΗΠΑ και Ισραήλ!


Του Δημητρη Κονςταντακοπουλου konstantakopoulos.blogspot.com

'Έμμεσο πλην σαφές «πράσινο φως» της Ουάσινγκτον σε ισραηλινή στρατιωτική επίθεση κατά της Τεχεράνης πρέπει να θεωρηθεί το έγγραφο Κλίντον που δημοσιεύουμε σήμερα.
Επιβεβαιώνει κάτι που γνωρίζουμε άλλωστε από πληθώρα άλλων ενδείξεων, ότι βρισκόμαστε ίσως στο κρισιμότερο σημείο της παγκόσμιας κατάστασης μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου.

Η αυτοκρατορία μοιάζει έτοιμη να «αντεπιτεθεί» κατά όσων αμφισβητούν την εξουσία της σε Μέση Ανατολή και Λατινική Αμερική, αλλά εμμέσως και κατά της Ρωσίας και της Κίνας, αν κρίνει κανείς από το άκρως απόρρητο κρυπτογραφημένο τηλεγράφημα που αποκαλύπτουμε. 

Το έστειλε στις 10 Αυγούστου η Χίλαρι Κλίντον στην αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ. Το τηλεγράφημα αναρτήθηκε στο cryptome.org, συνήθως πολύ αξιόπιστη ιστοσελίδα, που «ειδικεύεται» στις διαρροές επισήμων εγγράφων, προκαλώντας συχνά την μήνιν των Αρχών και μεγάλων εταιρειών, όπως η Microsoft. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε μέχρι στιγμής την εγκυρότητα του τηλεγραφήματος.
Είναι αλήθεια ότι, παρά την επιβεβαιωμένη εγκυρότητα και αξιοπιστία της πηγής, υπάρχει πάντα περίπτωση παραπληροφόρησης. Στην περίπτωση μας, θα μπορούσε να αποσκοπεί είτε στην πίεση σε Ιράν - Βενεζουέλα, αλλά η μέθοδος δεν απέδωσε στο παρελθόν, είτε, αντιθέτως, στη δημιουργία κλίματος διαρκών προειδοποιήσεων για τον «λύκο που έρχεται να φάει τα πρόβατα», ώστε, όταν έρθει, να έχουν όλοι αποκοιμηθεί.
Ο «ΚτΕ» πιστεύει ότι έχει υποχρέωση να δημοσιεύσει το κείμενο, λόγω της αξιοπιστίας της πηγής, γιατί συνάδει με πληθώρα άλλων πρόσφατων ενδείξεων, γιατί αξιόπιστες πηγές σε Ουάσινγκτον, Λονδίνο και αραβικές χώρες εκτιμούν ως εξαιρετικά πιθανή επίθεση του Ισραήλ και, κυρίως, γιατί το κόστος της μη προειδοποίησης είναι απείρως μεγαλύτερο του κόστους εσφαλμένης προειδοποίησης.
Η Κλίντον αλλάζει ελαφρώς τη δικαιολόγηση ενδεχόμενου πολέμου. Δεν κάνει λόγο για προσπάθεια απόκτησης πυρηνικών όπλων, αλλά της ικανότητας παραγωγής τους. Παρακάμπτει έτσι και εξουδετερώνει την εκτίμηση των αμερικανικών υπηρεσιών (2008) ότι το Ιράν δεν διαθέτει πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών όπλων, «κατεβάζοντας» θεαματικά το κατώφλι χρήσης στρατιωτικών μέσων κατά του Ιράν.
Η αναφορά στην καλύτερη εκτίμηση των ΗΠΑ πιθανότατα παραπέμπει σε νέα εκτίμηση του συνόλου των αμερικανικών υπηρεσιών (Intelligence Estimate), που κατέληξε σε συμπέρασμα ότι ένας πόλεμος μπορεί να οδηγήσει τελικά σε νίκη, νοούμενη ως αλλαγή καθεστώτος.
Με τον τρόπο αυτό, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών παρακάμπτει το δεύτερο μεγάλο επιχείρημα κατά του πολέμου, ότι δηλαδή ενδέχεται να οδηγήσει σε χαοτικές καταστάσεις, πλήττοντας τελικά περισσότερο παρά ωφελώντας τα αμερικανικά συμφέροντα.
Το αίτημα γρήγορης απάντησης ώστε να δοθούν κατάλληλες οδηγίες στις δυνάμεις οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είμαστε σε φάση τοποθέτησης δυνάμεων εν όψει επίθεσης. Το έγγραφο συνιστά επίσης αίτηση βοήθειας προς το Ισραήλ να συνδράμει ενεργά στην προσπάθεια ανατροπής του Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα.
Το Ισραήλ έχει αναμειχθεί στο παρελθόν, ενισχύοντας, εκπαιδεύοντας, παρέχοντας τεχνογνωσία και εξοπλίζοντας φιλοαμερικανικές δυνάμεις στη Λατινική Αμερική (π.χ. Κό­ντρας στη Νικαράγουα).
Πριν από δύο χρόνια, ένας συνασπισμός ισχυρών δυνάμεων του αμερικανικού βαθέως κράτους, των προοδευτικότερων δυνάμεων των ΗΠΑ, ορισμένων σημαντικών παραγόντων του παγκόσμιου εβραϊσμού πέτυχαν α) να νικήσει ο Ομπάμα την Κλίντον σης προκριματικές και β) να αποτραπεί ο πόλεμος που σχεδίαζαν Ισραήλ και Τσέινι.
Η Αμερική όμως είναι ένα πράγμα που το κάνεις ό, τι θέλεις, καυχήθηκε ο Μπένζαμιν Νετανιάχου. Τώρα, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης που αναζητεί διέξοδο, οι πιο αντιδραστικές, σκληροπυρηνικές δυνάμεις των ΗΠΑ, η ηγεσία του εβραϊκού λόμπι και το Ισραήλ του Νετανιάχου - συσπειρωμένοι γύρω από τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν και τη Χίλαρι  αντεπιτίθενται, με προφανή κίνδυνο να βάλουν φωτιά σε όλη τη διεθνή κατάσταση.
Οι εξελίξεις αφορούν άμεσα Ελλάδα και Κύπρο. Τελευταίως διαβάζουμε πολλούς θερμοκέφαλους αρθρογράφους, ενθουσιασμένους από την προοπτική «αντιτουρκικής συμμαχίας» με το Ισραήλ Ονειρεύονται αντιτουρκικό πάρτι, κινδυνεύουν όμως να ξυπνήσουν σε έναν πολεμικό εφιάλτη, έναν τυχοδιωκτισμό με όλο τον μουσουλμανικό κόσμο, τη Ρωσία και την Κίνα απέναντι...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: