Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

RSS Αύξησε τις προσδοκίες η «διπλωματία»

 
Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις», στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο με τίτλο «Αυξήθηκαν οι προσδοκίες», αναφέρεται στις δηλώσεις του συμβούλου του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, του Κουντρέτ Οζερσάι, για τις επαφές του στη Σουηδία και τη Δανία. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Οζερσάι είπε ότι οι δύο αυτές χώρες υποστηρίζουν τη διαδικασία των συνομιλιών και είναι πρόθυμες να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για επιτυχή έκβαση.
Ο κ. Οζερσάι είπε οι αρμόδιοι των χωρών αυτών δεν περιορίζονται μόνο στα λόγια για επιτυχία των συνομιλιών, αλλά σκέφτονται και τρόπους στήριξής τους με πιο συγκεκριμένα βήματα.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης διεθνούς διάσκεψης, δήλωσε ότι αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από την απαιτούμενη πρόοδο στο περιουσιακό και αφού υπάρξουν ξεκάθαρες προσεγγίσεις.
Για τις επισκέψεις του στο εξωτερικό, είπε ότι απώτερος στόχος είναι να ακούγεται η φωνή των Τ/κ και όχι να επικρίνεται ή να κατηγορείται η ε/κ πλευρά. Κατήγγειλε, πάλι, ότι η «ε/κ πλευρά είναι αναγνωρισμένο κράτος και ως εκ τούτου έχει την ευκαιρία να προωθεί τις θέσεις της μέσω των διπλωματικών της αποστολών, κάτι που στερούνται οι Τ/κ».
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το τουρκοκυπριακό Δημοκρατικό Κόμμα ζητά εξηγήσεις από τον Οζερσάι για τη δήλωσή του σε εφημερίδα της Σουηδίας, ότι κατέληξαν σε συμφωνία στο θέμα της διακυβέρνησης και κατανομής εξουσιών. 
Το τ/κ Δ.Κ. θέλει να πληροφορηθεί, αναφέρει το δημοσίευμα, κατά πόσο έκλεισαν ή όχι τα θέματα αυτά, όπως και αν υπήρξε απόφαση για τη διασταυρούμενη ψήφο, η οποία ήταν πρόταση του κ. Ταλάτ, όπως γράφει, και την απέρριπτε το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Δ.Κ. 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: