Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΠΡΟΣΕΧΩΣ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία των Ρώσο-ισραηλινών επαφών ο ΕΧΟΥΝΤ ΜΠΑΡΑΚ στο προσεχές χρονικό διάστημα θα βρεθεί στην ΜΟΣΧΑ για συζητήσεις με τον ομόλογο του ΣΕΡΝΤΙΟΥΚΟΦ. 
Αν σκεφθεί κανείς ότι το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο των Ρωσικών ΕΔ είναι έντονα Αραβόφιλα τότε και μόνο η επίσκεψη κρίνεται ως θετικό βήμα.
Στο επίκεντρο των τωρινών και λοιπών συζητήσεων είναι η προσπάθεια του ΙΣΡΑΗΛ να μην δοθούν στη ΔΑΜΑΣΚΟ εξελιγμένα Ρωσικά οπλικά συστήματα. 

Μεταξύ αυτών είναι οι υπερηχητικοί πύραυλοι ΚΡΟΥΖ/τύπου P-800 YAKHOUT(ακτίνας δράσης 300 χλμ-η κεφαλή ζυγίζει 200 κιλά) και οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά των Ισραηλινών πλοίων στην ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ. 
Οι Ισραηλινοί τονίζουν ότι το 2006 στον Β ΠΟΛΕΜΟ του ΛΙΒΑΝΟΥ πολλά όπλα Ρωσικής προέλευσης τα προώθησε η ΔΑΜΑΣΚΟΣ προς την ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ και χρησιμοποιήθηκαν κατά του ΙΣΡΑΗΛ. 
Ένα ακόμα παράδειγμα που αναφέρουν οι Ισραηλινοί είναι η περίπτωση του Κινεζικής κατασκευής πυραύλου ΕΠΑΚΤΙΑΣ ΑΜΥΝΑΣ C-802 που βρέθηκε στα χέρια της ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ και με το οποίο έπληξε Ισραηλινό πλοίο ανοικτά του λιμανιού της ΒΗΡΥΤΟΥ.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: