Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Θα μειώσει τις ανύπαρκτες αμυντικές δαπάνες για να μειώσει το έλλειμμα λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου!


Ας ενημερώσει κάποιος τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι δεν υπάρχουν εν εξελίξει εξοπλιστικά προγράμματα για να σταματήσει να ονειρεύεται "μείωση εξοπλιστικών δαπανών" στα προγράμματα αυτά, έτσι ώστε να εξοικονομήσει κονδύλια και να κλείσει την "μαύρη τρύπα" του Προϋπολογισμού.
Διότι μιλώντας σήμερα σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, είπε ότι "Θα συγκεντρώσει όσα έσοδα μπορεί μέχρι το τέλος της χρονιάς και όσα δεν καταφέρει να τα μαζέψει θα τα κόψει από τις αμυντικές δαπάνες"!
Ποιες "αμυντικές δαπάνες" δεν είπε. Θα κόψει τις δόσεις από τα 30 F-16 Adv.; Δεν νομίζουμε ότι μπορεί να το επιτύχει.
Δεν θα πληρώσει τα ΝΗ-90; Δε νομίζουμε ότι μπορεί να το επιτύχει.
Δεν θα αγοράσει τα BMP-3HEL; Μα, όλο το 2011 δεν έχουν προϋπολογιστεί περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ, τα οποία μάλιστα μπορεί να μετατεθούν για την επόμενη χρονιά. Εκτός και αν έχει να πει κάτι στον Β.Πούτιν που δεν το λέει δημοσίως.
Θα κόψει τα πυρομαχικά των αρμάτων; Μπορεί. Έχει πολλά "βλήματα" στα γραφεία εκεί κοντά του για να στείλει να εξοπλιστούν τα LEO2HEL.
Θα κόψει τις βενζίνες και τα ανταλλακτικά από τα αεροσκάφη; Μπορεί, υπάρχουν πολλοί πιλότοι αναλώσιμοι...
Το μόνο πρόγραμμα που πραγματικά μπορεί να αποφύγει να πληρώσει είναι τα δύο νέα υποβρύχια. Αλλά η απόφαση έχει ληφθεί σε ανώτατο επίπεδο Μαξίμου, οπότε δε νομίζουμε ότι μπορεί να το επιτύχει ούτε αυτό!
Και μη χειρότερα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: