Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Κανοινικά εξελίσσεται το πρόγραμμα T129 της Τουρκίας


Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του τουρκικού επιθετικού ελικοπτέρου T129, το οποίο κατασκευάζεται εντός του πλαισίου του προγράμματος ATAK, θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2011, σύμφωνα με τον Emre Yazichi, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της TAI (Turkish Aerospace Industries) Inc., United Helicopters Systems.

O Yazichi ανέφερε πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πρώτο ελικόπτερο θα παραδοθεί στον Τουρκικό Στρατό τον Ιούλιο του 2013. Τον Μάιο του 2010 ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την προμήθεια επιπλέον 9 επιθετικών ελικοπτέρων, για τις εσωτερικές δυνάμεις ασφαλείας.

Η επεξεργασία για τα χαρακτηριστικά του T129, ανέφερε ο Yazichi, γίνονται στα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Είπε ακόμη πως τα όπλα και τα ηλεκτρονικά συστήματα θα υπερβαίνουν σε επιδόσεις τα αντίστοιχα συστήματα των αμερικανικών "Apache" και ευρωπαικών "Tiger". Σε γενικές γραμμές, το T129 είναι ανώτερο από παρόμοια ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται από τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ.

Ο Yazichi είπε ότι οι βελτιώσεις αυτές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν σε όλα τα ελικόπτερα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Υπενθμίζεται εκ μέρους μας ότι ένα από τα πρωτότυπα Α129 του προγράμματος συνετρίβη προ μηνών στην Ιταλία, κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσεως. Η απώλεια του συγκεκριμένου πρωτότυπου δεν επηρεάζει ούτε κατά ελάχιστο το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: