Κυριακή 8 Αυγούστου 2010
«Όταν ο Αχμέτ συνάντησε τον Δημήτρη
Ο Δρούτσας, ο Νταβούτογλου και το τζαμί στην Ρόδο
Την ώρα που το τουρκικό ωκεανογραφικό πλοίο «Πιρί Ρέις» κόβει βόλτες γύρω από την Κύπρο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας και εκ των συντακτών του εθνοκτόνου σχεδίου Ανάν Δημήτρης Δρούτσας, συναντήθηκε στη Ρόδο με τον τούρκο ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου. Όπως «διέρρεε» η Ζαλοκώστα, δίνοντας τα νεοταξίτικα διαπιστευτήριά της, η συνάντηση «έγινε σε φιλικό κλίμα» (δηλαδή οι τεμενάδες από μεριάς μας περίσσεψαν...).
Ο τούρκος ΥΠΕΞ, υπουργός έφθασε στο νησί το μεσημέρι με θαλαμηγό από την Αλικαρνασσό, όπως μεταδίδουν τα ελληνικά μέσα μαζικής επικοινωνίας, «κατόπιν δικού του αιτήματος». Έσπευσαν να τον προϋπαντήσουν ο Δρούτσας και ο αρμόδιος υπουργός για θέματα τουρισμού που εκλέγεται στη Δωδεκάνησο, Γιώργος Νικητιάδης.
Το ενδιαφέρον για το τέμενος
Φυσικά, η επίσκεψη του τούρκου υπουργού είχε αντικείμενο: επισκέφθηκε το τέμενος του Μουράτ Ρέις, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας του νησιού. «Ψιλά γράμματα» αυτά για τον Δρούτσα (και τους όμοιούς του). Οι παρακάτω δηλώσεις του, υποτιμούν τη νοημοσύνη μας (αυτά τα περί «ευτυχούς σύμπτωσης», είναι τουλάχιστον αστεία): «Καλωσορίζω τον κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα, στη Ρόδο.
Όπως γνωρίζετε, βρίσκομαι στη Ρόδο, καθ' οδόν για το Καστελόριζο και είναι μια ευτυχής σύμπτωση ότι και ο κ. Νταβούτογλου βρίσκεται οικογενειακώς στην περιοχή και όταν επικοινώνησε μαζί μου και πρότεινε να συναντηθούμε, ασφαλώς με χαρά δέχτηκα.
Είναι πάντα ενδιαφέρουσες οι συναντήσεις με τον κ. Νταβούτογλου και νομίζω είναι και πολύ θετικό ότι είναι εδώ και ο υφυπουργός Τουρισμού, ο κ. Νικητιάδης, ότι κατάφερε να βρίσκεται σήμερα μαζί μας κι έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για θέματα τουρισμού, που είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για την περιοχή που βρισκόμαστε. Για άλλη μια φορά, Αχμέτ, να σε καλωσορίσω θερμώς, εδώ, στη Ρόδο».
Για δες που γίνανε και κολλητοί, όπως ο Τζεμ με τον Giorgos... Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, από την πλευρά του, δήλωσε: «η θάλασσα του Αιγαίου είναι το κοινό μας σπίτι και όταν ήμουν στο Μποντρούμ, (σημ. «ΕΚ» έτσι αποκαλούν οι... γείτονες την Αλικαρνασσό) τηλεφώνησα στο Δημήτρη για το αν θα ήταν δυνατόν να συναντηθούμε στη Ρόδο. Αυτός ευγενικά δέχτηκε να συναντηθούμε και είμαι ευγνώμων για αυτό.
Είμαστε σαν μία οικογένεια, Τούρκοι και Έλληνες, καθώς μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία, την ίδια πολιτιστική κληρονομιά, την ίδια τουριστικό περιβάλλον και μακραίωνη πολιτιστική κληρονομιά».
Είναι πλέον φανερό σε όλους γιατί και πως οι Τούρκοι αποθρασύνονται... Αφού κάποιοι τους επιτρέπουν να διεξάγουν και «πραγματογνωμοσύνες» επί ελληνικού εδάφους!
πηγη
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου