Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Σε ύφεση η καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο - 70.000 στρέμματα έγιναν στάχτη


Σε ύφεση βρίσκονται από το πρωί τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε την Τετάρτη στον Έβρο κατακαίοντας δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες σε έκταση 70.000 στρεμμάτων, στο νότιο τμήμα του ακριτικού νομού.

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στη Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας, στα Φυτά Χίου και στην περιοχή Ραπταίοι Ευβοίας.  

Οι επιχειρήσεις των επίγειων και εναέριων δυνάμεων κατάσβεσης, συνεχίζονται, ώστε να περιοριστούν αναζωπυρώσεις, που λόγω των ισχυρών ανέμων, υπάρχουν στις τοποθεσίες Διπόταμος και 'Υψωμα 22.

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν από το πρωί 184 πυροσβέστες με 65 οχήματα, με τη συνδρομή επτά αεροσκαφών καναντέρ και τεσσάρων ελικοπτέρων, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν μηχανήματα της περιφέρειας, του στρατού, του δήμου και του δασαρχείου.


Όπως διευκρινίστηκε από την Πολιτική Προστασία Έβρου, η πυρκαγιά έχει κάψει τα νότια όρια του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς, χωρίς όμως να κινδυνέψουν οι πυρήνες απόλυτης προστασίας.

Στη Μαλαισιάδα Αιτωλοακαρνανίας, η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σάββατο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες, δέκα οχήματα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η πυρκαγιά στα Φυτά Χίου, όπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη καθώς και στην περιοχή Ραπταίοι Ευβοίας. Στην Εύβοια η φωτιά καίει δασική έκταση  και, σύμφωνα με την πυροσβεστική, στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στο Κυλιόμενο Ζακύνθου. Εκεί επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής καταγράφηκαν 86 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει προσοχή και για σήμερα Κυριακή, καθώς οι άνεμοι αναμένονται και πάλι ισχυροί.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: