Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Πως διέφυγε που βρίσκεται ο Καντάφι.Οι σήραγγες διαφυγής και ο προορισμός.



Όλοι ψάχνουν τον Καντάφι,νεκρό ή ζωντανό. 
Πως μπορεί να εξαφανίστηκε μέσα από το οχυρό του; 
Και το κυριότερο που μπορεί να είναι.

 Η ισραηλινή ιστοσελίδα Debkafile, χρησιμοποιώντας πληροφορίες ,αλλά και την απλή λογική έχει το πιο ασφαλές ρεπορτάζ.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές ο Καντάφι,οι όποιοι συγγενείς του και η ελίτ της εξουσίας του εγκατέλεψαν το οχυρό νωρίς την Τρίτη 23 Αυγούστου.

Όλα δείχνουν ότι η φυγή των κυνηγημένων έγινε μέσα από υπόγειες σήραγγες που ήταν κατασκευασμένες εδω και χρόνια. Ακόμη κι έτσι όμως,που μπορεί να πήγε ο Καντάφι;

Ο πιθανότερος τόπος που μπορεί να βρίσκεται είναι η Σέμπχα στη νότια Λιβύη, όπου οι τοπικές φυλές παραμένουν πιστές σ΄ αυτόν. 

Σ΄ αυτή τη περιοχή ο Καντάφι είχε κατασκευάσει μια σειρά από υπόγειες στρατιωτικές εγκαταστάσεις,μεταξύ των οποίων και κάποιες οι οποίες ενδέχεται να είχαν όπλα μαζικής καυαστροφής τα οποία το 2000 συμφώνησε να καταστρέψει.

Αν και η ισραηλινή ιστοσελίδα κάνει λόγο για ανταρτοπόλεμο που ετοιμάζει ο Καντάφι,αυτό μάλλον μοιάζει δύσκολο. 

Ωστόσο από την “ασφάλεια” αυτής της περιοχής ο Καντάφι μπορεί να κερδίσει χρόνο και να διαπραγματευτεί τη τύχη του.

Πάντως οι ίδιες πηγές λένε ότι στην τελική έφοδο στη Τρίπολη και στο οχυρό του Καντάφι,είναι κάτι παραπανω απο βέβαιο ότι συμμετείχαν Βρετανοί κομμάντος των SAS ,αλλά και άνδρες των Γαλλικών Ειδικών Δυνάμεων. 

Αυτοί καθοδηγούσαν τμήματα ειδικών δυνάμεων της Ιορδανίας και του Κατάρ. Αν ισχύουν οι πληροφορίες ήταν η πρώτη φορά που δυτικές στρατιωτικές δυνάμεις πολέμησαν στο πλάϊ αράβων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: