Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ένταση στον Άγιο Δομέτιο της Κύπρου με Τούρκους εποίκους


Με αυτούς θέλει ο εθνομηδενιστής Χριστόφιας να βρει «λύση»... 

Οι Τούρκοι (και εδώ μιλάμε και για Τουρκοκύπριους και για εποίκους), δημιούργησαν χθες για άλλη μια φορά πρόβλημα, αυτή τη φορά στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου.

Συγκεκριμένα, 18 λεωφορεία με Τούρκους, επιχείρησαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές για να μεταβούν στο Χαλά Σουλτάν Τεκέ (φωτογραφία) στη Λάρνακα, για «προσκύνημα». Είχαν όμως δεσμευτεί στα ΗΕ, ότι ανάμεσά τους δεν θα υπήρχαν έποικοι.

Φυσικά, δεν τήρησαν τη δέσμευσή τους... Από τους οκτακόσιους επιβαίνοντες, περισσότεροι από τους μισούς ήταν έποικοι. Επίσης, τα 17 από τα 18 πούλμαν, δεν είχαν τις απαραίτητες άδειες και ήταν ανασφάλιστα.

Όπως ήταν φυσικό, τους απαγορεύτηκε η είσοδος στις ελεύθερες περιοχές.

Οι έποικοι εξαγριώθηκαν από την αυτονόητη απαγόρευση και έκλεισαν το δρόμο από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα, βάζοντας κάθετα στο δρόμο ένα λεωφορείο, ώστε να μη μπορεί κανείς να τους στείλει πίσω και επέμεναν να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν στη Λάρνακα.

tekes

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, «είχαν ειδοποιηθεί έγκαιρα τα Ηνωμένα Έθνη όταν εδόθησαν οι κατάλογοι και είπαν ότι αυτοί δεν μπορούν περάσουν γιατί δεν είναι Τουρκοκύπριοι».Μέχρι και αυτό φοβήθηκε να πάρει πάνω του ο Δημήτρης Χριστόφιας, μήπως θυμώσουν τα αφεντικά του στο Λονδίνο...

elkosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια: