Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Πολύ κοντά στη σύλληψη του Καντάφι


Σε απόσταση αναπνοής από τη σύλληψη του Μουάμαρ Καντάφι βρέθηκαν χθες Λίβυοι κομάντος, κατά τη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησαν σε ιδιωτική του κατοικία στην Τρίπολη, αναφέρει σήμερα το γαλλικό περιοδικό Paris Match.



Επικαλούμενο πηγή μονάδας, η οποία, όπως γράφει, έχει αναλάβει τον συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών αραβικών κρατών και των Λίβυων αντικαθεστωτικών, Παρί Ματς επισημαίνει στην ιστοσελίδα του ότι οι υπηρεσίες αυτές πίστευαν ότι ο Καντάφι εξακολουθούσε να βρίσκεται κάπου στη λιβυκή πρωτεύουσα.


Ωστόσο, ο Λίβυος ηγέτης είχε φύγει από το σπίτι αυτό στο κέντρο της Τρίπολης, όταν οι πράκτορες έφτασαν εκεί χθες γύρω στις 11:00 ώρα Ελλάδος έπειτα από πληροφορία που τους δόθηκε από αξιόπιστη πηγή.
Όμως, σημειώνει το περιοδικό, βρήκαν στοιχεία ότι ο συνταγματάρχης έμεινε εκεί τουλάχιστον μία νύχτα-αν και δεν διευκρινίζει πόσο πρόσφατα έγινε αυτό.
Η Γαλλία έχει αναλάβει ηγετικό στρατιωτικό ρόλο στη δύναμη του ΝΑΤΟ που υποστηρίζει τους εξεγερμένους στη Λιβύη. 

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης σήμερα ότι το ΝΑΤΟ βοηθάει στον τομέα των πληροφοριών και της αναγνώρισης στην επιχείρηση που γίνεται για τη σύλληψη του Καντάφι και των γιων του. 

Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η Γαλλία, η Βρετανία και οι άραβες σύμμαχοι, κυρίως το Κατάρ, μπορεί να έχουν αποστείλει μερικές ειδικές δυνάμεις στην Τρίπολη, οι οποίες συνεργάζονται με τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων των αντικαθεστωτικών.
Την ίδια στιγμή Βρετανίδα μέλος της Διεθνούς Ιατρικής Ένωσης δήλωσε σήμερα ότι στο νοσοκομείο της Τρίπολης διακομίστηκαν οι σοροί 17 αμάχων, οι οποίοι πιστεύεται ότι εκτελέστηκαν τις τελευταίες ημέρες από τις κυβερνητικές δυνάμεις στο αρχηγείο του Καντάφι στη λιβυκή πρωτεύουσα.
«Χθες ένα φορτηγό έφτασε στο νοσοκομείο με 17 πτώματα», δήλωσε η Κίρστι Κάμπελ.
Τα τραύματα που φέρουν δεν είναι από πεδίο μάχης, σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι υπήρχαν πληροφορίες για περισσότερα πτώματα, αλλά «εγώ η ίδια μέτρησα 17 χθες το βράδυ».
Η Κάμπελ κατέληξε λέγοντας ότι συγγενείς αναγνώρισαν τα θύματα.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: