Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Καντάφι:ο πρώτος που πέφτει ...από την τεχνολογία!Δείτε ποια όπλα τον νίκησαν.




Η πτώση του επί 42 χρόνια ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, θα καταγραφεί ως η πρώτη ανατροπή ηγέτη που έβαλε στο στόχαστρό της η Δύση και το ΝΑΤΟ,η οποία επιτεύχθηκε με τη χρήση οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας,χωρίς να χρησιμοποιηθούν χερσαία τμήματα.

Το ρόλο αυτό ανέλαβαν οι εξεγερμένοι οι οποίοι υποστηρίχθηκαν από την “υψηλή τεχνολογία” της Δύσης και σίγουρα από ολιγομελείς ομάδες κομάντο κυρίως της SAS.

Ποια ήταν τα όπλα που οδήγησαν τον Καντάφι στη πτώση. Έχουμε και λέμε:




Πυρηνοκίνητα υποβρύχια
Όταν η εντολή για την έναρξη της επιχείρησης “Αυγή Οδύσσειας” δόθηκε ,τα αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια είχαν το πρώτο ρόλο.Μόνο το υποβρύχιο Florida, εξαπέλυσε άμεσε 160 πυραύλους Τομαχοκ,προκαλώντας σοκ στη λιβυκή άμυνα. Αντιαεροπορικά,πυροβόλα και ραντάρ εξαφανίστηκαν.




Μαχητικά αεροσκάφη-Επιθετικά ελικόπτερα.
7500 εξόδους έκαναν εκατοντάδες μαχητικά αεροσκάφη από 18 χώρες εναντίον στόχων της Λιβύης. Από αεροπλανοφόρα και βάσεις ευρωπαϊκών χωρών τα αεροσκάφη έπληξαν ανηλεώς όλες τις στρατιωτικές υποδομές του Καντάφι.Τους τελευταίους μήνες αποστολές ανέλαβαν και επιθετικά ελικόπτερα, Apache και Tiger.

Πολλά από τα μαχητικά αεροσκάφη δοκιμάστηκαν και έδωσαν διαπιστευτήρια σε πραγματικές συνθήκες. Rafale ,Eurofighter, Gripen ήταν μερικά απ΄ αυτά. Τα Tornado και τα EA-1G αποδείχτηκαν εξαιρετικά χρήσιμες δοκιμασμένες λύσεις.




UAV

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο “επιχειρησιακό χώρο”.Εξοπλισμένα με θανατηφόρους πυραύλους Hellfire έκαναν τεράστια ζημιά,χωρίς να κινδυνεύσει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: