Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ο Τυφώνας «Αϊρίν» χτυπάει μια πόλη φάντασμα


Έρημη πόλη θυμίζει η νέα Υόρκη, καθώς δεν κυκλοφορεί κανένας στους δρόμους, ενώ οι διακοπές ρεύματος έχουν επηρεάσει μέχρι 200.000 κατοίκους.

• Μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει καταφύγει στα καταφύγια της πόλης
• Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης προειδοποιεί τους Νεοϋορκέζους για τις βλάβες και τις ζημιές που θα αφήσει ο τυφώνας.
• Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για εκκένωση της πόλης και οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.
• Πρωτοφανής ετοιμότητα των πέντε νοσοκομείων στην Νέα Υόρκη
• Ο Τυφώνας έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής έντεκα άτομα μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά
• Στο Μέριλαντ, έκλεισαν τον πυρηνικό αντιδραστήρα

Η Νέα Υόρκη είναι από σήμερα το πρωί στο μάτι του κυκλώνα. Ο τυφώνας «Αϊρίν» έχει αναγκάσει σε μια άνευ προηγουμένου διακοπή της λειτουργίας της πόλης, αναγκάζοντας παράλληλα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν την αμερικάνικη μεγαλούπολη τρομοκρατημένοι.
Το Μανχάταν έχει μετατραπεί σε πόλη-φάντασμα, καθώς οι δρόμοι είναι ερημικοί. Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν ανησυχίες για σοβαρές πλημμύρες και 200.000 κάτοικοι της Νέας Υόρκης έμειναν χωρίς ρεύμα, κυρίως στις περιοχές του Στάτεν Άιλαντ, στο Κουίνς και στα προάστια των περιοχών.
Οι εμπειρογνώμονες είπαν ότι ένα κύμα θυέλλης στις παρυφές του Κάτω Μανχάνταν θα μπορούσε να στείλει θαλασσινό νερό στις υπόγειες υποδομές της πόλης, που συγκρατούν τα καλώδια και τους σωλήνες της πόλης.
Η καταστροφική δύναμη του τυφώνα Αϊριν έχει μέχρι τώρα σκοτώσει έντεκα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά. 
Ένα 11χρονο αγόρι στην Βιρτζίνια σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε από τη στέγη του σπιτιού του ενώ ένα ακόμα παιδί έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε μια διασταύρωση στη βόρεια Καρολίνα, σε σημείο που τα φανάρια είχαν ξηλωθεί από τους ανέμους.
Ο τυφώνας προκάλεσε ζημιές και σε ηλεκτροφόρα καλώδια στη Νότια Καρολίνα προς Μέριλαντ, με αποτέλεσμα,περισσότεροι από 3 εκατ. άνθρωποι να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Δύο άτομα περιμένουν ένα ταξί, στην έρημη Times Square, που σφύζει πάντα από ζωή.

Το ταξί περνάει με ταχύτητα από την 42η οδό στο Times Square στη Νέα Υόρκη καθώς οι βροχές έχουν ξεκινήσει να πέφτουν.

 
Δεν έχει τρένα… Οι ταξιδιώτες παίρνουν έναν υπνάκο στον σιδηροδρομικό σταθμό Penn Station, της Νέα Υόρκη, καθώς τα δρομολόγια ακυρώθηκαν λόγω του τυφώνα.

Το μάτι του τυφώνα. Άλλες δυό φωτογραφίες από τη NASA καταγράφουν την έκταση του "Αϊρίν"

Με το ψωμί και το γάλα να έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια, ένας αγοραστής κοιτάζει τα «ψώνια της έκτακτης ανάγκης»

Απίστευτο θέαμα: Δύο άνδρες μόνο περπατούν, στο συνήθως πολυσύχναστο Grand Central Terminal

Η προειδοποίηση…: Παρά το γεγονός πως ο τυφώνα υποβαθμίζεται σε καταιγίδα κατηγορίας 1 (τροπική καταιγίδα), εξακολουθεί να αναμένεται να έχει ακραίες επιπτώσεις σε τοπικό επίπεδο.

Οι δρόμου του τρόμου. Οι καθημερινά πολυσύχναστοι δρόμοι της Νέας Υόρκης, είναι άδειοι.

Οι αρχές στην Νέα Υόρκη βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για να παράσχουν οπουδήποτε χρειαστεί βοήθεια.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: