Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Όλι Ρεν: Μπορεί να χρειαστεί να πουλήσετε περισσότερα!


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πουλήσει η Ελλάδα κι άλλα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει, εφόσον οι στόχοι των αποκρατικοποιήσεων δεν επιτευχθούν άφησε ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι η Κομισιόν θεωρεί ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ είναι εφικτό και η υλοποίησή του θα παράσχει μεγάλα οφέλη στην ελληνική οικονομία.

Βέβαια, παραδέχεται ότι η αξία ορισμένων περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, όπως οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις, έχει υποχωρήσει. 

«Ευελπιστούμε ότι οι προοπτικές ανάκαμψης στις οποίες θα συντείνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα βελτιώσουν τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων», σημειώνει ο ευρωπαίος Επίτροπος.

Ωστόσο, σε περίπτωση που υπάρξουν δυσκολίες ως προς την επίτευξη των στόχων των ιδιωτικοποιήσεων, προσθέτει ο Όλι Ρεν, «θα μπορούσε να αναθεωρηθεί ο ρυθμός διάθεσης κρατικής περιουσίας, όπως και οι προσφερόμενες προς πώληση μετοχές, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των τριμηνιαίων στόχων».

newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: