Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Για όαση ειρήνης στα Βαλκάνια,μιλάει ο Νταβούτογλου!



Η υποκρισία της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής σ΄ όλο της το μεγαλείο. Στη Θράκη κάνουν ότι είναι δυνατόν για να ανάψουν φωτιά κι όσο δεν το καταφέρνουν ,τόσο εκνευρίζονται.Κατά τ΄ άλλα ο Αχμέτ Νταβούτογλου κάνει λόγο για “Βαλκάνια,όαση ειρήνης”.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κάλεσε τους ηγέτες των χωρών των Βαλκανίων να μετατρέψουν την περιοχή τους σε μια "όαση ειρήνης".

   

"Το πρώτο θέμα για τους Σέρβους και τους Κοσοβάρους στο Κόσοβο, αλλά και για τους Μουσουλμάνους, τους Κροάτες ή τους Σέρβους στη Βοσνία είναι να μάθουν τί είδους περιοχή θα θέλαμε να δούμε τα επόμενα είκοσι ή τριάντα χρόνια, ή το 2050", δήλωσε ο Νταβούτογλου σε ομιλία του σε φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Σαράγεβο.

   

"Θέλουμε άλλες κρίσεις, πολέμους (...) ή θα έχουμε ένα νέο όραμα" για την περιοχή, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία "θα προτιμούσε η συζήτηση να περιστραφεί γύρω από τα οράματα".

  

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή, ο Τούρκος υπουργός επισκέφθηκε ήδη το Κόσοβο, ενώ αναμένεται να μεταβεί επίσης στη Σερβία και τη Ρουμανία.


onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: