Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Αυτοκτονίες: Εφιάλτης η στρατιωτική θητεία στον τουρκικό Στρατό


Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για όσα συμβαίνουν στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όπου η καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων των στρατευσίμων έχει ξεπεράσει κάθε όριο, με αποτέλεσμα τα εφιαλτικά στατιστικά για τις αυτοκτονίες…


Την τελευταία δεκαετία, οι θάνατοι στρατευσίμων από αυτοκτονίες, ξεπερνούν τις απώλειες από το κουρδικό αντάρτικο στις νοτιοανατολικές επαρχίες και τη συνεχή αιμορραγία του στρατεύματος στην περιοχή! 

Τα στοιχεία που δίνει η οργάνωση για τα Δικαιώματα των Στρατιωτών (Asker Haklari), οδήγησε στην επείγουσα σύγκλιση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του τουρκικού Κοινοβουλίου για την εξέταση του σοβαρότατου αυτού θέματος. 

Τα στοιχεία που έχουν παραδοθεί παραπέμπουν σε άγριους ξυλοδαρμούς και το συνεχές ξεφτίλισμα της προσωπικότητας των νεαρών Τούρκων.

Οι κληρωτοί στο τουρκικό στράτευμα είναι 500.000 από τους συνολικά 600.000 στρατιώτες, κάνοντας το τουρκικό στράτευμα το δεύτερο μεγαλύτερο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του τουρκικού Κοινοβουλίου, Αϊχάν Σεφέρ Ουστύν, αποκάλυψε ότι ο αριθμός των στρατιωτών που αυτοκτόνησαν φτάνει τους 934, ενώ οι απώλειες από την κουρδική εξέγερση ήταν 818 στρατιώτες.

«Τα στοιχεία αυτά είναι απαράδεκτα», δήλωσε εξοργισμένος ο Ουστούν.

Από τον Απρίλιο του 2011 η οργάνωση για τα Δικαιώματα των Στρατιωτών έχει συλλέξει περισσότερες από 1.000 αναφορές κακομεταχείρισης των στρατευσίμων και το συγκεκριμένο νούμερο αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς! 

Το 39% αφορά σε ξυλοδαρμούς και κάθε είδους φυσική βία, 16% καταγράφεται ως παρενόχληση και τέλος, 13% ως απειλές… 

Συνολικά, οι αυτοκτονίες είναι 2,81 φορές περισσότερες από το αντίστοιχο ποσοστό αυτοκτονιών νέων στην τουρκική κοινωνία…

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: