Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Εκσυγχρονισμός ηλεκτρονικών συστημάτων φρεγατών MEKO του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού

http://strategyreports.files.wordpress.com/2012/12/ts.jpg
Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό αξιοποιεί την εγχώρια αμυντική βιομηχανία για τον εκσυγχρονισμό των οπλικών του συστημάτων.



Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανανκοίνωσε ότι στις 20 Δεκεμβρίου υπέγραψε σύμβαση ύψους €11,5 εκατ. με την εταιρεία Aselsan για την εφαρμογή του προγράμματος Seaguard που αφορά τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών συστημάτων των τεσσάρων φρεγατών κλάσης BARBAROS τύπου ΜΕΚΟ-200ΤΝ Track II του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Το πρόγραμμα αφορά συγκεκριμένα τον εκσυγχρονισμό των ραντάρ ελέγχου βολής και των λοιπών ηλεκτροπτικών συστημάτων και καλωδιώσεων των φρεγατών. 

Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015 και έχει εφαρμοστεί ήδη στις τέσσερες παλαιότερες φρεγάτες κλάσης YAVUZ τύπου ΜΕΚΟ-200ΤΝ Τrack I.

Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχες εργασίες εκσυγχρονισμού των ραντάρ ελέγχου βολής WM25 και STIR 180 υποβλήθηκαν οι έξι φρεγάτες κλάσης ΕΛΛΗ τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού κατά την εφαρμογή προγράμματος Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής. 

Η διαφορά είναι βέβαια ότι το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό αξιοποιεί πλέον αποκλειστικά την εγχώρια αμυντική βιομηχανία για τον εκσυγχρονισμό των οπλικών της συστημάτων…
strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: