Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Διαψεύσεις από το ΥΠΕΞ για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων

http://strategyreports.files.wordpress.com/2012/12/535271.jpg

To υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει δημοσίευμα των Σκοπίων περί του περιεχομένου των τελευταίων ιδεών Nimetz.


Το υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε δημοσίευμα περιοδικού Gragjanski των Σκοπίων, το οποίο επικαλούμενο πηγή που δεν την κατονομάζει, αναφέρει ότι ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Matthew Nimetz, στις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στις 19 και 20 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη, πρότεινε την ονομασία «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» (Northern Republic of Macedonia). 

Σύμφωνα με το περιοδικό, η πρόταση του Nimetz για την εθνικότητα και γλώσσα της ΠΓΔΜ είναι: πολίτες της Βόρειας Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Adjective / Nationality:
 of the Northern Republic of Macedonia) και γλώσσα της Βόρειας Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Language: the official language of the Northern Republic of Macedonia).

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γ. Δελαβέκουρας «ξεκαθαρίζουμε ότι η Ελλάδα δεν έγινε δέκτης τέτοιων ιδεών και διαψεύδουμε κατηγορηματικά το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. 

Το περιεχόμενο των ιδεών Νimetz ουδεμία σχέση έχει με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα. Άλλωστε, ιδέες, όπως περιγράφονται στο δημοσίευμα, θα ήταν απολύτως εκτός του πλαισίου που έχει θέσει η Ελλάδα και δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης».

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα ότι η Ελλάδα προτίθεται να συναινέσει στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, χωρίς την προηγούμενη επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: