Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

«ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ» ΛΕΝΕ «Ο ουρανός στο κεφάλι» έπεσε στη ΝΔ από δύο δημοσκοπήσεις

AAAed-1
Με δύο δημοσκοπήσεις που ανακοινώθηκαν μέσα σε 12 ώρες οι οποίες φέρουν το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται από 3 έως 3,5 μονάδες της ΝΔ, και το Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή να κρατάει δυνατά ***στο 10% και 11 % (οι ίδιες εταιρείες έδιναν το Λαϊκό Σύνδεσμο μεταξύ 3 και 4% στις εκλογές του Ιουνίου του 2012!)  η κυβέρνηση δείχνει πλέον να μετρά αντίστροφα προ μιας προδιαγραφόμενης ευρείας εκλογικής ήττας το ερχόμενο Μάιο.


Παραδοσιακά «κάστρα» της ΝΔ αλώνονται είτε από τα δεξιά της (Λαϊκός Σύνδεσμος)  είτε από τα αριστερά της (ΣΥΡΙΖΑ) με τεράστιες διαφορές να καταγράφονται στη Β΄  Αθηνών και στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Το ποσοστό που παίρνει το ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι σαφώς «πουσαρισμένο» καθώς κυμαίνεται μεταξύ 5,5, και 6,5 % δεν έχει και τόση σημασία αφού έχει ήδη ανακοινωθεί ότι  δεν πρόκειται να κατέβει ως ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές αλλά στο πλαίσιο συνεργασίας μιας ευρύτερης «δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης».

Το στοίχημα όπως προδιαγράφεται για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι το αν θα καταφέρουν ΝΔ και  «δημοκρατική παράταξη» να συγκεντρώσουν πάνω από 25% αθροιστικά στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Όπως τόνιζε παλιός βουλευτής και πρώην υπουργός σε κυβερνήσεις της ΝΔ στο defencenet.gr «ένα ποσοστό της τάξης του 25% σαφώς θα απονομιμοποιούσε την κυβέρνηση. 

Έστω και αν ήταν στο πλαίσιο των ευρωεκλογών.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Σαμαράς θα πάει σε τριπλές εκλογές».  

Στο Μαξίμου ποντάρουν στην επιχείρηση «Χρυσή Αυγή εκτός νόμου» προκειμένου είτε να οδηγήσουν σε αποχή τους ψηφοφόρους του εθνικιστικού κόμματος είτε να πάρουν ένα μικρό κομμάτι από αυτούς, προ του διλλήματος να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. 

Σε οποιαδήποτε περίπτωση η χώρα έχει εισέλθει σε μια μακρά όσο και δύσκολη προεκλογική περίοδο.

***στο 10% και 11 %
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: