Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Μίζες εξοπλιστικών: Νέα λίστα-«φωτιά» με ύποπτα εμβάσματα!

XONTRES-MASES-630x453
«Φωτιά» παίρνει η ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις μίζες στην προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από την γερμανική εταιρεία Weggman καθώς στα χέρια των ανακριτών Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Μάρκου βρίσκεται λίστα που περιέχει κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 μέχρι το 2010.


Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα η οποία βρέθηκε στο γραφείο του ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου Δημήτρη Παπαχρήστου, περιλαμβάνει και ύποπτα εμβάσματα σε άγνωστες ως σήμερα εταιρείες.

Εν τω μεταξύ, ενώπιον των ανακριτών θα βρεθεί αύριο και πάλι ο κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνης Κάντας.

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, καλείται προκειμένου να ρίξει φως σε νέα στοιχεία που περιήλθαν στα χέρια των ανακριτών για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα του στρατού που προμήθευσε η γερμανική εταιρία WEGGMANN.

Οι κύριοι Γεωργουλέας και Μάρκου έχουν στείλει κλήσεις και σε άλλους κατηγορούμενους, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν από τις απολογίες συγκατηγορουμένων τους που τους κατονόμασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες καλούν τον Όλαφ Έσλερ, αντιπρόεδρο της WEGMANN. Επίσης, καλείται σε απολογία ο Σπύρος Παπαχρήστου, γιος του αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρίας στην Ελλάδα Δημήτρη Παπαχρήστου, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί.

Ο νέος κατηγορούμενος εμφανίζεται ως διαχειριστής δυο off shore εταριών, των OXILOS και GRAMMOND μέσω των οποίων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακινήθηκε ποσό ύψους 600.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως προμήθεια ο Αντώνης Κάντας.

Τέλος, σε απολογία καλείται και ο ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαμεσολάβησε ώστε να φτάσει μέρος του μαύρου χρήματος, μέσω τραπεζικών λογαριασμών του ίδιου, στον Κάντα.

Την ίδια ώρα τρεις πρώην στρατιωτικοί που κατονομάστηκαν από τον επίσης κατηγορούμενο Παναγιώτη Ευσταθίου στην υπόθεση των μιζών για εξοπλιστικά προγράμματα, απολογούνται σήμερα στους ανακριτές διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο.

lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: