Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τουρκία: Κολοσσιαία η αγορά τηλεοπτικής σαπουνόπερας…

AAA1404671640
Κάτι ξέρουμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα, αφού οι «πιστοί» της τουρκικής τηλεόρασης και των τηλε-σκουπιδιών με τις σαπουνόπερες, δεν είναι και λίγοι. 


Όπως έγινε γνωστό, το απίστευτο ποσό των 150 εκατομμυρίων δολαρίων έφτασε η συγκεκριμένη αγορά για το 2013 στην Τουρκία. 

Περισσότερα από 70 προγράμματα μεταδίδονται σε περισσότερες από 54 χώρες σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας παράλληλα και έναν ιδιότυπο «βραχίονα» για την τουρκική εξωτερική – επικοινωνιακή πολιτική, αφού «φυτεύει» στο μυαλό των αφελών θετικά στερεότυπα που παρουσιάζουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα της σύγχρονης τουρκικής κοινωνίας. 

Στη Μέση Ανατολή για παράδειγμα, μια συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά (Gumus) την παρακολούθησαν 84 εκατομμύρια τηλεθεατές! 

Αυτό είναι και το ρεκόρ… Ενώ οι σειρές ξεκίνησαν να πωλούνται ανά επεισόδιο από 35-50 δολάρια, έφτασε το ποσό αυτό ανήλθε σταδιακά από 500 δολάρια ανά επεισόδιο, μέχρι 200 χιλιάδες!

Τέλος, οι τουρκικές σειρές μπήκαν για πρώτη φορά το 2013 στις αγορές της Ρωσίας, της Κίνας, της Ουκρανίας και του Πακιστάν.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: