Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟ - "Η απάθεια του μας προκαλεί έντονο προβληματισμό"

BENY_Portrait
Eξοργισμένη είναι η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ για την απάθεια που επέδειξε ο Yπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μπροστά στην «απίστευτη δήλωση» του βουλευτή της ΠΓΔΜ, Χαϊρούλα Μισίνι, περί «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», που έγινε ενώπιόν του στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια Διάσκεψης Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης, ο πρόεδρός της Δημήτρης Χατζής, διατυπώνει την άποψη ότι «η απάθεια που επέδειξε μπροστά στην πρωτοφανή αυτή πρόκληση του Σκοπιανού βουλευτή προκαλεί έντονο προβληματισμό στους κόλπους της Παμμακεδονικής ΗΠΑ, αλλά και ευρύτερα στην ομογένεια».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Χατζής, «η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει καμία έκπτωση στα εθνικά μας θέματα και ανοχή στις ανιστόρητες, παράλογες και επικίνδυνες διεκδικήσεις των Σκοπίων».

Τέλος, αναφερόμενος στη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί μία συμβιβαστική λύση, μία λύση με σύνθετο όνομα, μία λύση γενικής εφαρμογής, η οποία να περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό στον όρο Μακεδονία» ο κ. Χατζής επαναλαμβάνει την «πάγια θέση» της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ στο θέμα της ονομασίας.

Συγκεκριμένα «η θέση αυτή εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνισμού στο εξωτερικό, ο οποίος δεν θα αποδεχθεί την ύπαρξη του όρου "Μακεδονία" στο τελικό όνομα της ΠΓΔΜ».

«Κάθε σύνθετη ονομασία με συμπερίληψη του όρου "Μακεδονία" θα δώσει λαβή σε παρερμηνείες και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις αποσταθεροποίησης της περιοχής στο μέλλον» προσθέτει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: