Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΣΟΒΟ:ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 12 IMAMHΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ

Shefqet-Krasniqi-2013
Ο ιμάμης του Μεγάλου Τζαμιού της Πρίστινα Shefqet Krasniqi που έστελνε τζιχανιστές στη Συρία

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Την Τετάρτη στο Κόσοβο η αστυνομία σε μια εκτεταμένη επιχείρηση  συνέλαβε 15 άτομα που θεωρούνται ύποπτα ότι προπαγανδίζουν  το ριζοσπαστικό ισλάμ και στρατολογούν έθελοντές για τζιχάντ σε Συρία και Ιράκ.

Arrestohen Shefqet Krasniqi dhe Fuad Ramiqi

Επίσημη πηγή από την Πρίστινα ανακοίνωσε ότι  η επιχείρηση διαδραματίστηκε σε εθνικό επίπεδο.
Σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι αστυνομικές αρχές τονίζουν ότι αυτή η επέμβαση  ”  είναι πολύ σημαντική “για την ασφάλεια της χώρας.την προστασία της συνταγματικής τάξης,  την διατήρηση της δημόσιας τάξης και την προάσπιση του νόμου  “.

kosovo

Η  επίσημη πηγή αναφέρει ότι 16 sites στοχοποιήθηκαν κατά την επιχείρηση. 

Η αστυνομία δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία των υπόπτων  αλλά σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγονται 12 ιμάμηδες εκ των οποίων και αυτός του Μεγάλου Τζαμιού της Πρίστινα ο Shefqet Krasniqi αλλά και ο αντιπρόεδρος του ριζοσπαστικού ισλαμιστικού κόμματος Lisba ο Fuad Ramiqi.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι με τα κηρύγματά τους κατήχησαν τον  πληθυσμό στο ριζοσπαστικό ισλάμ και στρατολόγησαν εθελοντές για τζιχάντ σε Συρία και Ιράκ. 

Πρόκειται για την δεύτερη τέτοιου είδους επιχείρηση κατά τον ισλαμιστών στο Κόσοβο σ΄ένα μήνα. . (Belga,dh

)Στα μέσα Αυγούστου η αστυνομία είχε συλάβει 40 αλβανοκοσοβάρους με την κατηγορία ότι ενέχονταν στο τζιχάντ στη Συρία και στην κατοχή τους είχαν βρεθεί όπλα και εκρηκτικά.(tmnews)

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: