Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Νέοι ρόλοι για τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού

dyk_den_rounded_corners1

Είχαμε και παλιότερα αναφερθεί στην εφευρετικότητα των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, που παρά την οικονομική κρίση εξαντλούν κάθε δυνατότητα για  την αξιοποίηση των μέσων τους, όπως π.χ. με την αναβάθμιση των ελικοπτέρων ΑΒ-212 με ***τοποθέτηση FLIR και συστήματος τακτικής απεικόνισης.


Όπως φαίνεται, η αξιοποίηση των ελικοπτέρων επεκτείνεται, αυτή τη φορά με την ανάπτυξη νέων τεχνικών στη συνεργασία μεταξύ ελικοπτέρων και ΟΥΚ του ΠΝ.

Όπως φαίνεται και στο patch της φωτογραφίας, τόσο τα S-70 Aegean Hawk όσο και τα  ΑΒ-212, παρ’ ότι δεν σχεδιάστηκαν για τέτοιες αποστολές, απέκτησαν τη δυνατότητα ανάπτυξης των ΟΥΚ μέσω αλμάτων ελεύθερης πτώσης.

Μέχρι πρότινος για το σκοπό αυτόν χρησιμοποιούνταν κυρίως τα CH-47 Chinook της ΑΣ, αλλά πλέον διατίθενται και τα ελικόπτερα της ΔΕΝ, μετά από  κατάλληλες “προσαρμογές” για να μπορέσουν να φιλοξενήσουν τους ΟΥΚ και τον εξοπλισμό τους.

Ευχαριστούμε τους φίλους για τη σχετική φωτογραφία  που μας έστειλαν και ευχόμαστε στα στελέχη του ΠΝ να συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν ευχάριστα με τις πρωτοβουλίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: