Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Oι «Κουρσάροι του Αιγαίου » περνούν στο Πάνθεον της Ιστορίας! (video)

2014-07-25_afisa_a7
Στο επίκεντρο του παγκόσμιου αεροπορικού ενδιαφέροντος θα βρεθεί στις 17 Οκτωβρίου η Πτέρυγα Μάχης του Αράξου, καθώς θα πραγματοποιηθεί η τελετή απόσυρσης των αεροσκαφών Α7.



Η πολεμική μας αεροπορία είναι η μοναδική στον κόσμο που διατηρεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφος, που έχει γράψει την δική του ιστορία στους αιθέρες….50 χρόνια υπηρεσίας στον αέρα σε όλες τις μεγάλες πολεμικές συγκρούσεις το δεύτερο μισό του του 20ου αιώνα, τερματίζονται με μια τελετή αντάξια της φήμης και του ονόματός του.


Ο λόγος για το θρυλικό αεροσκάφος Α7  ο θρυλικός Κουρσάρος , που διαθέτει στο οπλοστάσιό της η Ελληνική πολεμική αεροπορία, ως η μοναδική στον κόσμο που συνεχίζει να το κρατά σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ο κουρσάρος όμως στις 17 Οκτωβρίου θα περάσει στο πάνθεον της αεροπορικής ιστορίας καθώς τότε θα κλείσει οριστικά το βιβλίο πτήσεων των Α7 στην 336 μοίρα της αεροπορικής βάσης του Αράξου!

maxresdefault
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει στατική έκθεση αεροσκαφών Α-7 και F-16, έκθεση φωτογραφίας, πτήσεις/διελεύσεις αεροσκαφών, καθώς και επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».


Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν βετεράνοι που υπηρέτησαν στα Α7, δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώ η είσοδος στην μονάδα για το κοινό θα είναι ελεύθερη….




Δεν υπάρχουν σχόλια: