Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΒΕΡΣΑΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΑΧΥΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΚΑΝΟΥΝ ΤΖΙΧΑΝΤ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

287
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Η Εισαγγελία της Αμβέρσας ζητάει την επιστροφή 90.000 ευρώ που εισέπραξαν με την μορφή επιδόματος ανεργίας τους τελευταίους μήνες άτομα που έφυγαν για να ασκήσουν τζιχάντ στη Συρία. 


Κατά μέσο όρο έκαστος έλαβε 3.000 ευρώ μεταφέρουν οι καθημερινές εφημερίδες της Φλάνδρας Het Nieuwsblad, De Standaard και Gazet van Antwerpen.

BsHVFnFIQAAUqvT
στα νερά του Ευφράτη
Συνολικά η υπόθεση αφορά 35 φακέλους και αφορά νέους ανθρώπους που λάμβαναν επιδόμετα ανεργίας ή ασθένειας. Σύμφωνα με τους αριθμούς ο ένας στους 2 δημότες της Αμβέρσας που έφυγαν για Συρία καταχράστηκε αυτά τα χρήματα. 

Δύο αστυνομικοί επιθεωρητές της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βελγίου ερευνούν εδώ και 14 μήνες να πιστοποιήσουν κάθε παράνομο χρηματικό έμβασμα που διακινήθηκε από την Αμβέρσα προς το Χαλέπι.

“Συλλέγουμε πληροφορίες από νομικούς ερευνητές,την Εισαγγελία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επαληθεύουμε τις πληροφορίες μέσω των αεροδρομίων ελέγχοντας την περίοδο αναχώρησης αυτών των ατόμων. 

Μπαίνουμε άμεσα σε δράση.

Άμεσα ή δια ενός δικαστικού επιμελητή “, διευκρινίζει ο Kristof Salens του Εθνικού Γραφείου Εργασίας(ONEM). (13/09/2014 deredactie.be)

BrcBImqCAAAycfa
η βελγίδα στρατολόγος που προωθούσε ανηλίκους για τζιχάντ στη Συρία

Παρά το μικρό του μέγεθος το Βέλγιο είναι η χώρα που κατέχει τα σκήπτρα στην εξαγωγή τζιχαντιστών για τη Συρία όπως αποκαλύπτει το αγγλικό τηλεοπτικό κανάλι Channnel 4  βασιζόμενο στα στατιστικά του πολιτειολόγου ισλαμολόγου ειδήμονα επί του αραβικού κόσμου Pieter Van Ostaeyen.399 βέλγοι δηλ.400 ασκούν τζιχάντ στη Συρία. 

Η αύξηση αυτή οφείλεται στα φιλοσαριακά δίκτυα που δρούν στη χώρα έδρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.Μια από τους στρατολόγους η Rosliana Adelline Geerman συνελήφθη στις Βρυξέλλες τον τελευταίο μήνα. 

Θεωρείται ότι ενέχεται στην στρατολόγηση και προώθηση 2 ανηλίκων για τζιχάντ στη Συρία.Η ίδια προσηλυτίστηκε στο ισλάμ το 2012 και διατηρούσε διασυνδέσεις τόσο με βέλγους τζιχαντιστές όσο και 4 γυναίκες που βρίσκονται ήδη στη Συρία. (express.be) .
Ο 14χρονος βέλγος Younes Abaaoud θεωρείται ο πιο μικρός ξένος τζιχαντιστής σ τη Συρία
Ο 14χρονος βέλγος Younes Abaaoud θεωρείται ο πιο μικρός ξένος τζιχαντιστής σ τη Συρία
Eνδεικτικό της παραγωγικότητας του Βελγίου σε τζιχαντισμό είναι ο πρόσφατος αποκεφαλισμός του βέλγου ιμάμη κήρυκα Iliass Azaouaj από το Ισλαμικό Κράτος.
Την τελευταία χρονιά είχαν δημοσιοποιηθεί φωτογραφίες του με την Υπ. Εσωτ.του Βελγίου Joëlle Milquet.Το ισλαμικό Κράτος λέγεται ότι τον θεώρησε πληροφοριοδότη των βελγικών αρχών και τον αποκεφάλισε. (levif.be 8/09/14)

Σύμφωνα με το (RTL 7.09.14) το Ισλαμικό Κράτος που δραστηριοποιείται στη Συρία διαθέτει τουλάχιστον 50.000 μέλη εκ των οποίων οι μισοί είναι ξένοι.

Που σημαίνει ότι αν οι αρχές των χωρών εξαγωγής τζιχαντιστών έιχαν λάβει εγκαίρως μέτρα και πρωτίστως είχαν την πολιτική βούληση για να αποφύγουν τη μαζική φυγή των τζιχαντιστών τους προς τη Συρία δεν θα υπήρχε πόλεμος.

Η Συρία θα πρέπει να κινηθεί νομικά και να ζητήσει τεράστιες αποζημειώσεις από όσα κράτη υπέθαλψαν μαζικά την ισλαμιστική τρομοκρατία όλα αυτά τα χρόνια και άνοιξαν τα σύνορά τους για να διέλθουν μαζικά οι ορδές των ευρωπαίων και όχι μόνο τζιχαντιστών.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: